ELM327 NIE działa z Rover 25 (wersja sport- MG ZR). Dzisiaj sprawdzałem komputerem, telefonem i nic... Tylko czerwona dioda sie pali, a powinna zielona. Komputer i tel. urządzenie wykrywa i sie łączy ale urządzenie nie łączy się z autem.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 06, 2015 13:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie nie działa elm327 na BT. Testowałem dwa różne. Elm327 na usb z aplikacja scannertoolnet również nie moze się połączyć z autem. Jest coś pewnego co zadziała z R45 2000r idt?
No dobra w każdym wypadku rozumiem, że macie OBD a co w przypadku jak civic 2000 i mam tylko te 3 kostki: niebieska 2pin, niebieska 5pin(4ry kable) no i brązowa 5pin(3kable) Brązowa (c312 w schemiacie) czyli data link conector ma czarny- ziemia, różowy- k line, i biało czerwony do bezpiecznika. To się nie zgada z tym co jest w FAQ więc nawet błędów chyba nie ma jak wymrygać. Są wogole jakieś przelotki na obd?
Diesle od 2004 roku nie powinny mieć problemów z komunikacja po OBD, ja mam MG z końca 2003 roku, pierwsza rejestracja w 2004, mam adapter BT jeden bardzo tani za 13 zł i jeden troszke droższy, sprawdzałem na CaroO, eCar Pro, oczywiście Torque, OBD Car Doctor pro, OBDDroidScan, Olivia Drive, komputer łączy się bez problemu, nawet w ten sposób sprawdzałem i ustawiałem kąt wyprzedzenia początku wtrysku, z odczytem i kasowaniem błedów tez nie ma problemów. w Civic nie wiem bo tam jest własnie jakis inny standard, nie jest to OBD. Gdzieś trafiłem na opis jak wybłyskać błędy, zwierając odpowiednie piny,szczegółów nie znam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum