To jest kod kluczyków, a nie deaktywacji immo... :-(
To skąd mam wziąć ten kod do wyłączenia immobilisera? Nie kojarzę, żeby była jakaś karta z kodem. hmm... Albo w saszetce z dokumentami serwisowymi. Tam była jakaś karteczka w stylu wizytówki, ale nie pamiętam. Zaraz pójdę sprawdzić.
Hmm, ja u siebie w teczce z dokumentami mam wizytówkę na której jest napisane "Immobilizzazione Del Motore" (Rover z Włoch), ale nie ma na niej żadnego numeru Rozumiem, że powinienem zacząć się martwić...
Oprócz tej wizytówki jest jeszcze malutka naklejka, jakby na pilota od alarmu, ale na niej też żadnego kodu nie ma tylko jest podana jakaś częstotliwość i inne bzdety
_________________ BYŁ Rover 200 '99 1.4 16v - Midnight Blue
Niekoniecznie. Przyjrzyj się dokładnie, może się starł tusz ale odcisk został. Jeżeli nie, to przy okazji podłączania do kompa serwisowego będą Ci w stanie odczytać ten kod.
A póki co - dbaj o pilota(y)
Jeżeli nie, to przy okazji podłączania do kompa serwisowego będą Ci w stanie odczytać ten kod.
Wybaczcie lenistwo, nie chce mi się szukać w szukajce, gdzie istnieje możliwość podpięcia się pod takiego kompa? Albo inaczej - komp serwisowy to jakaś mega specjalistyczna machina czy raczej dobry warsztat dysponuje czymś takim ?
_________________ BYŁ Rover 200 '99 1.4 16v - Midnight Blue
Wszystkie części bezproblemu dostaniesz w Bomarze , jest po drodze jak pojedziesz drogą na Rybnik. Na wszelkie wymiany polecam Liberdę w Golasowicach lub mojego znajomego Mr. Kazik który ma malutki warsztacik ale jest bardzo uczciwy i robi tanio i solidnie. Liberda części do rozrządu też może załatwić sam,nawet po bardzo przyzwoitych cenach . Co do wyniam to wymień cały rozrząd, paski klinowe (lub pasek), do tego odrazu wszystkie filtry,pompę wody i uszczelniacze te które zaczynają lekko cieknąć. Miałem przez 2 lata Rovera z serii 200 jakbyś miał jakieś pytania to możemy się gdzieś spotkać , ja o tym aucie wiem bardzo wiele i wiem co gdzie taniej dostać
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 23:55
Witam.
Również mam zamiar wymienić rozrząd w 216Si, więc podczepię się pod temat.
kqba napisał/a:
A powiedzcie mi, jaki ja mam model silnika, bo nie wiem jaki pasek kupić i jaki napinacz? I gdzie jest jakaś tabliczka?
[...]
Jest to starszy typ rozrządu stosowany do 97 roku jednocześnie z ręcznym napinaczem.
- 200/25 (1,6 DOHC 16v) stosowany do nr silnika 16K4FL33 152707, 16K4FL32 153215, 16K4FL34 149202 i 16K4FL35 145783,
[...]
Jest to nowszy typ rozrządu stosowany razem z samonapinaczem (od roku 97).
-200/25 (1,6 16v) stosowany od nr silnika 16K4FL33 152708, 16K4FL32 153216, 16K4FL34 149203 i 16K4FL35 145784,
Da się jednoznacznie określić jaki mam typ rozrządu jeżeli mój Roverek był po raz pierwszy zarejestrowany w czerwcu 1997? Wiem, że najprościej byłoby zdjąc obudowę i sprawdzić samemu, ale... nie mam klucza odpowiedniego.
Z silnika udało mi się odczytać jedynie końcówkę numeru - o ile dobrze pamiętam to 524147 - sprawdzałem w RAVE'ie i nie było takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum