Spuściłem stary płyn było go niewiele w zbiorniku. Myślałem że cały litr tam wchodzi i mam teraz pełen zbiornik. Nie mam miary na korku. Czy może być taka ilość czy spuścić trochę? Dźwięk Nadal występuje
Powinno być ~do połowy wysokości zbiorniczka. Jak zostawisz pełno, to będziesz go potem wycierał spod maski.
Jak wymieniłeś tylko w zbiorniczku, to więcej masz nadal starego niż nowego.
Za zderzakiem masz chlodniczkę tego płynu (taka u rurka w poprzek grilla) jest ona podpięta szybkozłączami. Mozesz jedną rozpiąć i włączyć na chwilę silnik, żeby pompa wypchnęła caly płyn, jak jeszcze pokrecisz kierownicą( z każdą chwilą będzie ciężej) to wyleci prawie litr.
Napełnia się tak samo. Jak już założysz złącze na rurkę chłodniczki, to wlewasz płyn olej szyję i odpalasz auto, dolewasz i kręcisz kierownicą będzie słychać jak się odpowietrza, no i kontrolujesz stan.
[ Dodano: Pią Gru 03, 2021 20:14 ]
Przy okazji sprawdź, czy wężyk od chłodniczki nnie jest niebezpiecznie blisko paska klimatyzacji. Fabrycznie nie jest jakoś specjalnie zabezpieczony i potrafi się tam przetrzeć. Ja prewencyjne przytrytkowałem do sanek.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum