Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich,
Od 4 dni pojawia mi się komunikat błędu po naciśnięciu na przełącznik komputera i liczy mi kilometry od pojawienia się bledu. Mam wypalony wyświetlacz komputera i trudno mi odczytać, jaki to błąd. Załączam zdjęcie które zrobiłem, może ktoś pomoże mi zidentyfikować co to może być. W instrukcji pdf szukałem i nic podobnego nie znalazłem. Podpięty pod komputer pokazuje uszkodzenie świec żarowych ale pali od strzału nawet przy mrozach. Sprawdzałem też prąd ładowania i jest trochę niski ale nie świeci mi kontrolka ładowania. Proszę podpowiedzcie co to może oznaczać albo gdzie mogę znaleźć wszystkie komunikaty błędów które komputer może wyświetlić żeby móc to porównać do zdjęcia. Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc
PS. Nie wszedł załącznik że zdjęciem, dodaję więc link do google drive
https://drive.google.com/file/d/1hfwlO54KQF1NupJCkqrQOthPcfTEM-qb/view?usp=drive_link
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 08, 2024 12:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie używałem TOAF ale chętnie zakupie kabel , żeby się podpiąć.Możesz mi podpowiedzieć co będę potrzebował to sobie dokupie.Wiem ,że TOAF można ściągnąć z play. Szukałem teraz i zastanawiam się co kupić Czy takie testery diagnostyczne OBD2 czy tylko interfejs diagnostyczn typu Lonauto LB02 i do tego jaki kabel? Będę wdzięczny za podpowiedź. Testowałem w warsztacie znajomego na jego komputerze i nic oprócz świec żarowych nie pokazało a świece odpalają więc coś nie tak.
Może wiesz czy mogę gdzieś znaleźć komunikaty które może wyświetlić komputer w samochodzie, żeby dopasować to co jest słabo widoczne do jakiegoś tekstu? Martwi mnie ten licznik pod komunikatem i obawiam si , że mogę stanąć gdzieś. Może ktos pomoże zidetyfikować ten napis? Chyba,że ktoś z doświadczenia może coś podpowiedzieć, czy można z takim komunikatem jechać w trasę i się nie bać? Dziki sTERYD
Od 4 dni pojawia mi się komunikat błędu po naciśnięciu na przełącznik komputera i liczy mi kilometry od pojawienia się bledu.
Co Ty bzdury opowiadasz..
Po naciśnięciu przełącznika na manetce nie pojawiają się błędy - w żadnym wypadku.
To co tutaj masz to Trip 2 - ale nie wiem jaki masz język ustawiony.
Trip 2 to po prosto przebieg dzienny - odsyłam do instrukcji.
Super, bardzo ci dziękuję marcin.misek. Spadł mi kamień z serca.Trochę mi wstyd , że z taką pierdołą tu wystąpiłem ale wcześniej tego nie miałem i się zdziwiłem. Miałem wimieniany olej i może mechanik przy kasowaniu kilometrów do kolejnej zmiany mi coś poprzestawiał. Masz rację, przestawił język na niemiecki ( Tages Kilometer 2) to jest nasz Trip 2 Przepraszam za zamieszanie ale trochę się spociłem jak to zobaczyłem. Wszyskim życzę miłego czasu przedświątecznego i jeszcze raz dziękuję !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum