tak znam, jeszcze Kołtun (polonek który prawie zawsze driftuje pod M1) i cała reszta
maja juz mnie roche dośc bo chcieli by juz zobaczyc auto a ja po prostu nie mam czasu go kończyć, brakuje mi dosłownie 1 wolnego tygodnia a tak wróci się do domu, to tu trzeba coś w kuchni pomóc, tu do pieca przyłożyć i czas leci
no to znowu ja, temat rusza, za 6 dni turbinka będzie u mnie w domu, na chwilę obecną potrzebuję charakterystykę momentu oraz mocy w funkcji obrotów silnika (1,6 16v) seryjnego, nie dłubanego, posiada ktoś ?
Potrzebne mi to żeby wykreślić charakterystykę doładowania (najprawdopodobniej będzie 0,5 bara na nieodprężonym), do tego chcę przerobić układ wydechowy żeby przenieść moment obrotowy jak najniżej.
dobra nikt nie ma wykresów fabrycznych z jednoski 1,6 ?
tak apropos tematu, nie zna ktoś w okolicach Gliwic/Mikołowa/Tychów i okolicznych miejscowości jakiejś hurtowni wyrobów hutniczych gdzie dostanę rury nierdzewne ?
aha co do tego 1,8 turbo, chwilowo nie ten pułap cenowy ale juz podjąłem decyzję, jak w 1,6 po uturbieniu, któraś korba wyjdzie bokiem, to albo wyląduje 2,0T z 620 albo zabawię się w coswortha turbo, spalanie olewam bo 15 litrów to dla mnie norma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum