Ja mam prawo jazy od roku, pierwszy samochód, brak zniżek, zwyżka za wiek, a płacę... 455 zł W PZMocie ubezpieczony jestem, poza tym jako współwłaściciela mam ojca i mam jego zniżki 60% - polecam takie wyjście, bo parę stówek zostaje w kieszeni
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 13:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 307 Skąd: Grabów nad Prosną
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 18:23
Jeśli ktoś nie ma zniżek to warto kupić jakiegoś komara, z papierami oczywiście, opłacić ubezpieczenie i zniżki lecą Drugim wyjściem, również korzystnym, jest współwłaściciel (ojciec lub brat). Ale jednak trzeba uważać na drodze, bo jeśli wypadek będzie z naszej winy, a mamy współwłaściciela, to wszystkie zniżki robią papa.
Ja swojego Roverka mam ubezpieczonego w MTU. Współwłaścicielem jest brat, który posiada 60 czy 70% zniżek, nie pamiętam już i płacę na rok 424 zł. Rozbiłem sobie na dwie raty i jest git.
U mnie 2 latka jak jestem w HDI. Przy zniżkach 60% składka roczna wyszła 367zł, a rok temu 349zł. Ciekawe jak będzie w tym roku(ide za niecały miesiąc). Generalnie wysokość składki zależy też od miejsca zamieszkania. Kilka tygodni temu liczyłem na różnych stronkach OC dla 13-letniej Corsy B 1.4 porównując 2 miasta: Gorzów Wlkp. i Stalowa Wolę i w Stalowej średnio 400zł taniej niż w Gorzowie (np. 500 a 900zł), średnia wysokość składki wynosiła 800-900zł w Gorzowie i 500-600zł w Stalowej.
Wlasnie tez sie zastanawiam.Jestem w niekorzystnej sytuacji bo mam ponizej 25 lat,jest to moj pierwszy samochod a prawko mam od 2 tygodni.W commercial'u chcieli ode mnie 3500zl za samo OC,w generali chcieli ode mnie prawie 5000zl,a w MTU chca 1700zl i chyba ich wybiore.
W MTU nie powinno być problemów z wypłatą odszkodowania, bo to przecież spółka należąca do HESTII. Nawet adres w Sopocie mają ten sam. Hestia ma 3 miejsce jeśli chodzi o udział w rynku ubezpieczeń; zaraz po Warcie i PZU.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum