Wysłany: Nie Cze 07, 2009 20:00 Najtansze ubezpieczenie OC
Tak jak w temacie szukam najanszego ubezpieczyciela na OC. Mam silnik 1.4 i zerowe znizki wiec szukam najlepszej dla mnie oferty na rynku czyli najtanszej. Prosze o wypowiedzenie sie w jakich ubezpieczalniach jestescie ubezpieczeni oraz ile was wyszlo ubezpieczenie. Jutro ide do wydzialu komunikacji i musze go ubezpieczyc. Z gory wielkie dzieki za odp
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 20:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja tam polecam MTU na Poczcie zawierasz umowę u mnie przebili wszystkie oferty
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Zdecydowanie MTU jeśli samo OC, ale mBank też bym proponował sprawdzić (albo MultiBank bo to ta sama oferta).
Aczkolwiek najtańsze zawsze są ubezpieczenia grupowe (ja mam tak u siebie w firmie, że korzystam z Hestii jako pracownik grupy BRE Banku i samo OC wychodziło mi 420 zł gdy na rynku wszystkie oferty były dla mnie od 700 zł wzwyż) dlatego warto zawsze popytać w swojej firmie czy nie współpracuje z jakimś ubezpieczycielem i nie ma jakiegoś programu rabatowego dla mrówek, które na sukces firmy tyrają
_________________ proud owner of Rover 45 british racing green 2004 former but still proud owner of Rover 216 GTI Twin Cam 1993
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 03 Lip 2008 Posty: 755 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 21:01
a ja po raz kolejny powiem to samo- nie sugeruj sie tym gdzie kto ma najtaniej, bo wcale nie musi byc tak samo w Twoim przypadku. podejdz do jakiejs multiagencji, poszukaj ewentualnie kalkulatorow na stronach internetowych i znajdz najtansza oferte.
w przypadku OC towarzystwo nie ma znaczenia..
Pierwsze auto, prawo jazdy od niecałego roku a co za tym idzie - brak zniżek. W TUW zaoferowano mi ubezpieczenie w cenie 850zł. Jednakże była szansa na jego obniżenie do 700zł przy jednoczesnym wykupieniu ubezpieczenia na mieszkanie. Wziąłem więc taki pakiet: OC 700zł + ubezpieczenie mieszkania 50zł + NNW 40zł co dało w sumie 790zł. Nie chciało mi się latać za tym ubezpieczeniem ale wydaje mi się, że w mojej sytuacji cena okazała się całkiem rozsądna.
Też mam w MTU. 10% zniżek i samo oc + nnw. Składka rozbita na 2 raty: 326 zł i 325 zł.
Ja nie wiem skąd takie nieskie ubezpieczenia macie, mi składka tam wyszła ponad 1000 pln, a mam podbną sytuację jak u Ciebie odnośnie zniżek.
BLAST napisał/a:
W TUW zaoferowano mi ubezpieczenie w cenie 850zł. Jednakże była szansa na jego obniżenie do 700zł przy jednoczesnym wykupieniu ubezpieczenia na mieszkanie. Wziąłem więc taki pakiet: OC 700zł + ubezpieczenie mieszkania 50zł + NNW 40zł co dało w sumie 790zł.
Tanio, w obecnej chwili mam składę w BRE Ubezpieczenia, w sumie z wyliczeń najtaniej wyszło w HDI Asekuracja, bo za uiszczeniem całkowiej kwoty policzyli mi ok. 900 pln, nigdzie taniej nie znalazłem.
Ja nie wiem skąd takie nieskie ubezpieczenia macie,
To zależy także od miejsca zameldowania...
Ja w zeszłym roku, gdy ubezpieczałem Roverka (prawko 4 miesiące, pierwsze auto, zero zniżek) zapłaciłem w Allianz Direct 1230 PLN. I to była najtańsza oferta. Z tym, że ja urzęduje w Warszawie...
Ostatnio zmieniony przez Adrian Czw Cze 11, 2009 09:13, w całości zmieniany 1 raz
Ja mieszkam w małym miasteczku jakim jest Wieluń, tutaj jestem właśnie zameldowany, a ceny ubezpieczenia kosmiczne jak dla mnie z tego co widzę jakie ceny mają tutaj koleżanki i koledzy.
Ja wysłałem prośbę o kontakt do kilkunastu ubezpieczycieli i tylko jedna firma nie oddzwoniła. Miałem kupę ofert z których wybrałem MTU - oni w wielu przypadkach biją innych. Ale ciekawostka - nawet w pakiecie z AC, AC wychodzi drożej, niż samo AC w GENERALI Więc czasem pakiet nie jest korzystny; warto szukać, dzwonić, pytać...
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Za OC w "HDI Samopomoc" http://www.hdi-asekuracja.pl/ - 379 zł za cały rok (miasto powyżej 50 000, max. zniżki 60%). Podejrzewam, że w MTU byłoby taniej, ale lubię jak firma ma swoją siedzibę w każdym większym mieście i stronę internetową.
Ja mam OC w PTU. Byłem teraz dowiedzieć się AC.(nie mam ciągłość). I oni jako jedyni dają mi 40% zniżki na dzień dobry. Od 30000 tysięcy wychodzi mi coś około tysiaka.To dużo?
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum