Zakupiony 5 września 2015 roku, poprzednim właścicielem była kobieta. Auto małymi krokami doprowadzam do stanu, którego nikt by się nie powstydził. Do zed'a dostałem pełna historię napraw na przestrzeni 3lat - nie ukrywam, że pomogło mi to podjąć decyzję o zakupie.
Auto było bardzo mocno zaniedbane. Podsufitka i plastiki całe pożółkłe od papierosowego dymu, fotele oraz panel radia kleiły się aż z brudu, a przednia szyba była cała tłusta bo Pani na szybko próbowała doczyścić ten cały syf plakiem.. Ogólnie istna masakra, do auta wchodziło się z przymusu. Jedynie na podsufitce zostały jeszcze plamy ale co do niej są troszeczkę inne plany niż pranie.
Pogoda w Grudniu dopisywała więc można było coś porobić w garażu. Pomalowałem felgi Spray Plast'em (odpowiednik PlastiDip). Sposób nakładania tego bardzo fajny i prosty a efekt na prawdę zadowalający. Następnym krokiem było przymocowanie nakładek na progi. Wszystkie "zaczepy" były pognite, udało się odzyskać ich kształt i dorobić nowe.
Auto na dzień dzisiejszy prezentuje się znacznie lepiej jak w dzień zakupu. Jednak jest jeszcze trochę do zrobienia. Ostatnio pękła szyba czołowa - w lutym planowana wymiana (na taką z paskiem). Jeździć - jeździ ale jeszcze nie tak jak powinno. Średnie spalanie na poziomie 9-11.5l pb95/100km. W mrozy zawszę odpalało, nawet przy -15*C (https://www.youtube.com/watch?v=67ApfcEP-ik) Poniżej dwa najświeższe zdjęcia zed'a
Przebieg napraw i modyfikacji.
Październik 2015, czyszczenie układu po hgfie (uszczelka robiona 28.08.15 przez poprzednią właścicielkę), wymiana świec (platynowe NGK), wymiana obu przegubów (METELLI)
Listopad 2015, przyciemnienie kierunkowskazów wraz z halogenami, sklejenie szkła lewej lampy
Grudzień 2015, malowanie felg (DUPLI-COLOR [czarny połysk]), poprawienie nakładek na progi, nowe emblematy (maniu48)
Luty 2016, wymiana przedniej szyby (NordGlass)
PS. Poprzedni temat został usunięty na moją prośbę. Proszę nie wnikać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez toksyn Wto Lut 16, 2016 23:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 18, 2016 22:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ściągnij druga naklejkę tab. rej, bo trafi się służbista i poleci dowód
Dowód jak dowód, mandat 100-500zł za to. Ostatnio mnie Panowie policjanci uświadomili. W tym tygodniu szyba idzie do wymiany bo pęknięta jest (całe szczęście tutaj też przymknął oko..)
A będziemy myśleć bo mam wolny tablet 8" ale to zobaczymy.. dziś go opłukałem i zobaczyłem coś takiego... kolejne pęknięcie szyby tym razem w innym miejscu.. jakieś pojęcia od czego to może być? bo jutro wymieniam tą szybkę i nie chciałbym mieć znów jakichś jaj...
No przecież na tej fotce widać przyczynę, ruda po boku bezwzględnie do wyczyszczenia. Tak samo miałem w poldasie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Szyba wymieniona, na ramie trochę nalotu było - chłopaki z Nordglassu oczyścili, zabezpieczyli i wkleili nówkę - różnica taka, że seryjna szyba nie miała paska przeciwsłonecznego a ta ma
wiem wiem, może niebawem się pojawi.
Jaki kolor widzicie pod maską? Niebieski z góry odpada ze względu na miejsce zamieszkania, żółto-niebieskie barwy na tym osiedlu nie wchodzą w grę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum