Hey wszystkim, przedstawię się jako nowy użytkownik bo z forum miałem mało do czynienia (nawet bardzo).
Wziąłem się tutaj z prostej przyczyny- R75, który jest moim pierwszym samochodem W ŻYCIU!
Nie wiem czy jest się czym chwalić czy nie, ale uznałem, że to zrobię
Dokładniej chodzi o R75 z grudnia roku 1999 (auto nie wiele młodsze niż właściciel) w kolorze Atlantic Blue Pearlescent w benzynie 1.8l (co ważne jak dla mnie- bez gazu!), na liczniku trochę ponad 164tysi, średnio mnie interesuje czy faktyczne bo wnętrze jak i cała reszta zachowana w super stanie no poza uchwytem na kubek pasażera i grzaniem fotela kierowcy które nie działa
W aucie przed założeniem tego tematu byłem zmuszony do zrobienia uszczelki pod głowicą, która okazała się dość kosztowna.
Z kwestii estetycznych jak i mechanicznych to:
- założyłem jak na mój gust dość ładniutkie 17' felgi, które wzorowane były chyba na "alpine classic" na opony Uniroyal Rainsport 2 w rozmiarze 225 na 45
- zmieniłem sprężyny z ZT i teraz auto o wiele lepiej się prowadzi, zachowując super tłumienie nierówności (takie moje skromne odczucia)
- odmalowałem atrape grilla na czarno (srebna wyglądała tragicznie)
- dodałem nowe radyjko Pioneera 2din, model FH-X720BT, ze względu na solidną moc (zdecydowanie jest jej za dużo jak na fabryczne głośniczki), fajne funkcje jak m.in łączność BT z telefonem oraz brak jak dla mnie trochę mijających się z sensem funkcji jak np GPS, który przecież mam w komórce a za dodatkowe PLNy dalej mogę korzystać z funkcji sterowania przyciskami kierownicy
- no i rzeczy chyba typowe dla starszych samochodów jak odświeżanie plastików czy polerka reflektorów
- oszpeciłem przedni zderzak przy wjeżdżaniu do garażu (tak wiem, nie ma się czym chwalić) ale z naprawą czekam na nowe reflektory bo poluje na jakąś soczewkę
Na przyszłość jeszcze myślę o zmianie audio, jakimś ciekawszym wygarem (wydechem) i obniżeniu auta bo dalej koza
Jutro postaram się dodać parę zdjęć bo dzisiaj już mnie to przerasta (obcinanie itd)
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 16, 2016 22:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do uchwytu, to jako tako istnieje ale się nie wysuwa- był przy zakupie ułamany, próbowałem go posklejać ale nic to nie dało (chyba czegoś brakuje) więc go zamknąłem i jest na sztywno schowany. Może kupie używany, działający
Stała mi sie straszna rzecz, zgubiłem gdzieś w trasie dekiel felg i nigdzie nie można kupić w takim rozmiarze, może ktoś sie orientuje skąd to wsiąść? (Średnica zewnętrzna 150mm, otwór na emblemat 50mm)
Hah, pisze z telefonu, chodziło oczywiście "wziąć" a nie jakieś wsiadanie
Akurat staram sie dorobić nowa, wiec pytanie i tak lekko po terminie.
Ogólnie to ktoś zaglądał na zdjęcia? Jestem ciekaw opini, może coś zmienić/dodać/usunąć?
wkornas, fajna ta 75tka. Ale jedno zwróciło moją uwagę. SCI? To Twoja bieżąca lokalizacja? Ja na SKLu jeżdżę i u medalików bywam praktycznie codziennie, można by się kiedyś spotkać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum