Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Czw Cze 16, 2016 19:25
Czy ten sklep wystawia części na Aliexpress ? Bo jakoś nie zauważyłem. Jak kupujesz przez Aliexpress to masz ochronę zakupu czyli jak towar nie dojdzie albo dotrze wadliwy lub uszkodzony to otrzymasz zwrot kasy. Jak to jest z kupowaniem w chińskim sklepie - tu byłbym ostrożny . Ja mam ponad 100 zakupów na Ali i z tego 3 otrzymałem pełny zwrot za brak towaru.
Nie wszystkie paczki są clone – realnie sprawdzane jest w zależności od urzędu kilka, do kilkunastu procent przesyłek i większość paczek dociera z Chin do odbiorców w Polsce bez clenia. Dodatkowo, paczki o wartości około 50 dolarów są zwolnione z cła i podatku VAT.
Szczerze mówiąc to ja bym nie ryzykował. Długi czas oczekiwania, słaba jakość, ceny wcale nie tak niskie. Na swoim podwórku też masz różne fajne sklepy internetowe, np ten https://www.ucando.pl/, które oferują spory wybór części do różnych modeli samochodów, często z gwarancją. Wydaje mi się, że nie ma sensu tak ryzykować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum