Wysłany: Sro Cze 22, 2016 09:20 [R75] POMOC w kupnie :)
Witajcie,
właśnie założyłem konto na tym forum aby dopytać znawców przed planowanym zakupem samochodu.
Od momentu zapoznania się ze stylistyką 75'tki zachorowałem. Muszę ją mieć
Mam jednak pytanie, bo chcę ją kupić w silniki 1.8 120km zagazowany.
Na znanym portalu aukcyjnym często pojawia się informacja, że pojemność danego samochodu wynosi 2.0 i ma 120km.
Jest taka wersja silnika?
Dodatkowo chciałbym wiedzieć, czy egzemplarze stojące za niecałe 6tysięcy są warte zakupów.
Ostatnio zmieniony przez HousePL Sro Cze 22, 2016 13:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 22, 2016 09:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Cze 22, 2016 09:51
HousePL, on nie ma 200tys z gazem tylko ma skręcony do 200tys poza tym w tym wątku musisz dodać zrzut ekranu ogłoszenia i link z aukcją, dopóki tego nie zrobisz wszystkie odpowiedzi nie będą widoczne
Chłopie, nie szukaj R75 za takie pieniądze.
Nie pchaj się w taki samochód, skoro Cie na niego nie stać.
Najpierw wydasz 5tys, a potem włożysz 15tys, albo zezłomujesz.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Cze 22, 2016 12:07
HousePL, jeszcze te zrzuty porób, Twój wątek zostanie przeniesiony do działu chcę kupic Roverka . jeden ma hgf-a, cena ok. 5500, 6000 jest niska i nie wróży raczej nic dobrego, auto sprawdził bym bardzo dokładnie, jedno już jest popsute wg ogłoszenia, Pan kupił nowe auto ale w rozliczeniu przyjmie następne? trochę to się kupy nie trzyma...
[ Dodano: Sro Cze 22, 2016 13:07 ]
a i temat popraw, r75 w nawias a pomoc poza
Dodam, że auto będę kupował pod koniec lipca i próbuję rozeznać rynek. Na co zwracać uwagę oglądając ogłoszenia?
Na co zwracać uwagę w szczególności oglądając samochód na miejscu?
W miarę nisko siedzi, do tego siedzenie kierowcy wygląda na 300+, pewnie wszystkie boczki do poprawy (odchodzi materiał), airbag pasażera w innym odcieniu, pewnie po jakimś strzale, nie widać dobrze na zdjęciach ale prawa strona samochodu mi się nie podoba. Zderzak odstaje od nadkola. Do tego jak dobrze widzę to końcówka wydechu jakaś "po tuningu"
ogólnie to widać ze bieda wersja to nawet nie ma sensu patrzeć jak kupić to kupić z wyposażeniem.
Jak będziesz sprawdzał auto to sprawdź cała elektrykę czy wszytko działa.
Odpal klimę czy działa i wentylator kreci wiadomo.
Widać ze na światłach już mleko ma. Albo nie umyte albo stare lampy.
Prawa strona progu powgniatana i rdza wychodzi jak się przypatrzysz.
Lewe tylne nadkole wgniot/bite?
Ogólnie szukaj dalej.
PS Widziałem wiele Roverków i bardzo dużo ma powgniatane z prawe strony progi?? (w tym moj)
ogólnie to widać ze bieda wersja to nawet nie ma sensu patrzeć jak kupić to kupić z wyposażeniem.
Bieda powiadasz? Co twoim zdaniem jest bogatą wersją? Ja tu widzę 4 przyciski pod klimatronikiem to mu do maxa brakuje rolety, kompa pokładowego i elektrycznych siedzeń, OK może jeszcze halogenów i czujnika deszczu za to ma dość ładne felgi jest obniżony i ma LPG. Można by jeszcze chcieć xenonu ale w tych rocznikach bardzo rzadko bywał
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
parę rzeczy to nie biedna wersja, piszesz że widziałeś dużo rowerków a nie wiesz, że biedne to te z tylnymi szybami na korbę z manualna klima bez żadnych przycisków pod panelem klimy i w welurze? które nawet nie maja lusterka fotochrom. Ten jest akurat dość dobrze wyposażoną V6 2.0. Wypisujesz tu "mądrości" o 2,5V6 a założę się że tych swoich 2.0 150KM nie bardzo umiesz ogarnąć. Piszę ci tak bo mam tu na rejonie też jednego takiego co mu mocy brakuje a udowodniłem mu że jego 2.0 bardzo dobrze sobie radzi tylko go trzeba ogarnąć za kierą. Dla ścisłości mam oba motory na podjeździe i wiem co mówię
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum