Wysłany: Czw Sie 11, 2016 16:52 Aktualne stawki OC 2016/2017->>>2019
Chciałem się zapytać ile wy płacicie teraz za swoje OC. Końcem miesiąca mi się kończy ubezpieczenie i tak wcześniej rok temu za mojego czarnego konia w link4 płaciłem 436 zł. W tym roku ubezpieczenia ponoć wszystkie podrożały o ok 20% i tak na razie mam oferty:
W aliansie samo OC za 630 zł wyceniał mi kolega
W link4 OC z NW 551 zł
Jakieś 7 lat ubezpieczałem auta na siebie bez żadnej szkody więc zniżki mam spore, ciekawi mnie na jakie oferty wy otrzymaliście w tym roku
Ostatnio zmieniony przez adam_26 Sob Sie 10, 2019 09:07, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 11, 2016 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2016 Posty: 66 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią Sie 12, 2016 00:06
Wynocha reklamo. Z tego co nawet się orientowałem, to najtaniej wychodzi kupując przez internet i żadni agenci nie są w stanie temu dorównać, bo nie oddadzą swojej marży za bezcen.
1. Pierwsze auto, brak zniżek, młody kierowca (poniżej 25 lat), krótki staż prawa jazdy. Miasto ok. 200 tys mieszkańców.
2. Rover 45 109KM
Zapłaciłem 1300zł kupując internetowo OC w AXA Direct. Samo OC, bez żadnych pakietów dodatkowych. Zniżka bodajże 14% za zakup przez internet oraz 20% z jakiejś promocji (które co chwile się pojawiają). Za rok zapewne zmienię na coś innego, bo pojawia się coraz więcej pogłosek, że AXA jest niewypłacalne i nie powinno funkcjonować na naszym rynku... ale póki co nie mam ochoty przepłacać.
U wszelkich agentów najniżej wychodziło ok. 2500zł. W Allianz samo OC wyliczono mi na 4000zł , a poza internetem najtaniej oferowała mi ubezpieczenie Pani w PZU, bo około 1900zł.
Masakra jakie drogie te ubezpieczenia. Czy ubezpieczał się ktoś w Kaliszu i może polecić dobrego ubezpieczyciela bo szukam z moją księgowa. Kaliszu kupiłam samochód i będę jedynym właścicielem i to jest mój pierwszy samochód to z tego co widzę to będzie dosyć duża sumka.
Ostatnio zmieniony przez rudenka Wto Sie 16, 2016 14:28, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2016 Posty: 66 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią Sie 12, 2016 15:07
rudenka napisał/a:
Masakra jakie drogie te ubezpieczenia. Czy ubezpieczał się ktoś w Kaliszu i może polecić dobrego ubezpieczyciela? Kupiłam samochód i będę jedynym właścicielem i to jest mój pierwszy samochód to z tego co widzę to będzie dosyć duża sumka.
Sprawdź axadirect.pl + kod promocyjny: QM781I0. W moim przypadku tak wyszło najtaniej, a sprawdzałem wszystkie porównywarki, u lokalnych agentów i w firmach.
Współwłaściciel to dobra opcja.Co do kodów u mnie się nie sprawdziło.Porównywarki owszem, też testowałem i kalkulator cuk mi dosyć sensowną polisę wybrał.Tak naprawdę to trzeba dzwownić, sprawdzać, tak się najlepiej człowiek dowie.
W zeszłym roku AXA 2 raty 350 za OC + NNW (40% zniżki)
W tym roku propozycja 2 rat po 482 (50% zniżki)
Zdecydowałem się teraz we wrześniu na Link4:
2 raty po 452 OC + NNW + Pełne Smart Casco + Program pomocy z autem zastępczym i Assistance opony gratis
W AXA jeśli się nie zgodzicie na propozycję negocjują ceny. Zeszli coś do 2 rat po 370, ale i tak szukałem oferty ze smart casco, a tylko Link 4 to ma.
od zakupu ubezpieczenie mialem w hestii , bo najlepiej wychodzilo - z nw jakies 480 zl jesli dobrze pamietam
pod koniec maja przyszla propozycja na 820 za oc, wiec oczywiscie poszedlem szukac czegos najtanszego
okazalo sie ze link4 sie postaralo i zaplacilem tylko 20 zl wiecej niz za poprzednie
ps. swieza informacja sprzed kilku dni - C3 z 1,4B+G 460 zl na rok, bez zadnych szkod itp i taniej sie nie dalo, tak wiec ja nie wiem jak oni to licza ze tak duza roznica w pojemnosci a tak mala w skladce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum