Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Dzisiaj miałem stłuczkę swoich samochodem. Uderzyłem w samochód wyjeżdżający z parkingu. Oczywiście wina po stronie wyjeżdżającego. Została wezwana policja i jest wszystko czarno na białym jak to się stało. Chciałbym teraz wiedzieć ile mogę dostać szkody całkowitej lub za naprawę. W samochodzie rozbita jest maska, zderzak, błotnik, lampa prawa i zapewne jakieś gadżety za zderzakiem. Zapewne naprawa przekroczy wartość samochodu. Tylko ciekaw jestem na ile to może zostać wycenione.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 29, 2016 23:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ciezko odp.na to pytanie, ponieważ nie wiemy w jakim stanie jest auto. Powiedzmy ze wartość auta przed szkoda 2-3 tys.wartość wraku pewnie gdzies do 600zl. Do wypłaty 1500-2000zl. Ale tak jak wspomnialem zalezy w jakim stanie był pojazd przed kolizja
A jak się ubezpieczyciel uprze, to jeszcze Ci napisze, że silnik sprawny, wart 1500, i możesz go sprzedać osobno, to wyjdzie, że 'wrak' jest wart 2000, czyli do wypłaty 500 - widziałem już takie radosne wyceny.
Niestety to zależy tylko od 'widzi-misie' likwidatora.
Nie daj się oszukać - gość z TU, to żaden rzeczoznawca, tylko ktoś, kogo premia zależy od tego jak mało wypłaci - im mniej, tym lepiej.
PS. Przenoszę temat do dział 'Prawo i ubezpieczenia'.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum