Wysłany: Pon Mar 19, 2012 14:08 Szkoda a zniżki
Witam. W maju będzie trzeba znowu kupić OC do roverka tylko mam teraz dylemat jak naliczać zniżki w tych kalkulatorach OC i ile rzeczywiście będzie zniżek. Spowodowałem we wrześniu szkode(u mnie tylko listwa na dzwiach zarysowana, a u babki któa zarysowałem błotnk). Do tej pory nie przyszedł żaden papier z ubezpieczalni oprócz tego w którym pisałem co sie stało jak do tego doszło itp. Nie wysłali mi żadnego pisma jak to sie skończyło i czy dostaje za to jakieś zwyżki. Z tego co wiem powinni chyba coś wysłać jak sie sprawa zakonczyła, a jeśli nie przysłali to nie będe miał zwyżki? Ubezpieczenie jest na tate który jeździ od wielu lat bezszkodowo i ma 60%, ja mam dopiero rok prawo jazdy więc nie miałem żadnych zniżek i niemam teraz pojęcia jak mam liczyć to oc i zniżki czy zwyżki za mnie.
PS. ubezpieczenie mam w mBanku i nie wysłali mi też kalkulacji OC w przypadku kontunuacji
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 14:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musisz to jakoś sprawdzić bo jeśli pójdziesz gdzie indziej to mogą poprosić o historię przebiegu ubezpieczenia w mBanku i wtedy będzie nie miłe zaskoczenie
skoro jest na tatę to co najwyżej mogą zabrać kilka procent z tych 60, zwyżki nie będzie
Jeżeli uznali szkodę poszkodowanemu i wypłacili kasę powinieneś zostać o tym poinformowany.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
niekoniecznie informują ubezpieczalnie o przyznaniu pieniędzy osobie poszkodowanej. Dowiesz się przy wznawianiu, i stracisz max 20%.
Jeśli chodzi o kalkulację na przyszły rok, ubezpieczalnia nie ma obowiązku wystawiać jeszcze ofert. Zaczną wysyłać te oferty dopiero do WZNOWIEŃ polis wystawionych po 11 Lutym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum