Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 14:53 [R400] Gdzie są rezystory nawiewu? Świeci się SRS
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam mam pytanko odnośnie rezystorów od nawiewu w Roverze 400. Mianowicie gdzie są one umiejsciowione, korzystałem, czytałem kilka tematów odnośnie mojego problemu lecz niestety nie pomogły. W miejscu gdzie było pokazane umiejscowienie rezystorów posiadam klimatyzację. (Dotyczy schowka po stronie pasażera) Z góry dziękuję za wszelakie odpowiedzi i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 18:21, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 14:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak ściągniesz schowek,to poprawej stronie jest od góry przykręcona taka płytka,na niej jak pamiętam jest przypięta kostka.Odepnij,rozkręć ,wyciąg.Chyba wszystko.
Tak tak , już znalazłem Dzięki wielkie. Mam jescze jedno pytanko odsnośnie kontrolki poduszek powietrza, nie chce zasmiecac forum dlatego prosze o odpowiedz w tym temacie Mianowicie, świeci mi się i mruga dioda SRS, poruszałem przewodem, niby było ok, odbyłem jazde próbną i dalej to samo. Proszę o pomoc.\
Edit:
Tak wogóle, to smieszy mnie to rozwiazanie techniczne odnośnie regulacji prędkości nadmuchu silnikiem dmuchawy gdyż teraz mamy wiele rozwiązań elektronicznych z pominięciem drutu oporowego jaki dzisiaj zastosowałem do naprawy.
Tak wogóle, to smieszy mnie to rozwiazanie techniczne odnośnie regulacji prędkości nadmuchu silnikiem dmuchawy gdyż teraz mamy wiele rozwiązań elektronicznych z pominięciem drutu oporowego jaki dzisiaj zastosowałem do naprawy.
Twoje auto ma około 10 lat (dodaj rocznik samochodu do tytułu wątku). Spodziewałeś się zaawansowanego panelu z regulacją elektroniczną?
geforce003 napisał/a:
Mianowicie, świeci mi się i mruga dioda SRS, poruszałem przewodem, niby było ok, odbyłem jazde próbną i dalej to samo. Proszę o pomoc.\
Sprawdź połączenia pod fotelami.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
drut oporowy jest prostym rozwiazaniem a przede wszystkim TANIM jak nie wiedomo o co chodzi to chodzi o $$ hehe
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 19:08
geforce003 napisał/a:
Tak wogóle, to smieszy mnie to rozwiazanie techniczne odnośnie regulacji prędkości nadmuchu silnikiem dmuchawy gdyż teraz mamy wiele rozwiązań elektronicznych z pominięciem drutu oporowego jaki dzisiaj zastosowałem do naprawy
-tak i te moduły często sie palą,a np, taki moduł do reno 19 kosztuje 600pln.... ,do meganki niewiele mniej ,a w niektórych modelach merc.grubo ponad 1000 pln...chcesz jeszcze taki moduł ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum