Wysłany: Nie Gru 29, 2024 12:50 [R45] kolektor ssący
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2002
Witam wszystkich miłośników!
Nie dawno rozpocząłem przygodę ze swoim pierwszym samochodem - Roverem 45 1.6 z 2002 roku (data produkcji na ramie samochodu, kupiony w 2003).
Poszukuję pomocy - okazuje się że kolektor ssący jest nieszczelny, poszukuję nowej części.
Czy ktoś zna numer części? Szukam, nie mogę nic znaleźć, tak na prawdę prawdopodobnie nie umiem po prostu szukać.
Na allegro znalazłem kilka ofert, jednakże patrząc na tytuł "1.4, 1.8, 1.6" etc. ciężko mi stwiedzić czy część będzie pasowała do wszystkich silników ( w tym do mojego).
Jeśli to pomoże to oto dane samochodu:
Rover 45 Saloon (sedan), manualna skrzynia biegów
Rok produkcji 2002
Silnik 1.6 seria K
Dziękuję serdecznie za pomoc i z góry przepraszam za jakieś wątpliwości, jestem tu nowy
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 29, 2024 12:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jest drobna różnica. Twój będzie miał 1 na końcu. Różnica jest w mocowaniu i przewodach.silniczka krokowego. Wprawdzie do przerobienia, ale szkoda grzebania.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum