Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 13:50 [R214Si] ZBYT TWARDE ZAWIESZENIE Prosze o porady
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Mam pytanie odnosnie zawieszenia. Podczas jazdy po poprzecznych przerwach na drodze np. takich jak na mostach (dylatacja) auto zachowuje sie jak by nie bylo zawieszenia w nim wali wszytko i trzeszczy jak cholera. Byłem na sciezce i wszytko bylo ok do wymiany były jedynie amorki i gumy na zawieszeniu tylnej osi ktore wymienilem. Co moze powodowac taki dyskomfort podczas jazdy(jakie elementy nalezalo by wymienic). Dzieki za info prymus21@go2.pl
ROVERO: Model i rocznik wpisuj w nawiasie kwadratowym
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pon Lis 29, 2010 11:32, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 13:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wg. mnie wcale nie jest miękki. Miękka to jest sierra, nubira i kilka innych. A zawieszenie w R200 jest sprężyste i w opisany wyżej sposób reaguje na poprzeczne krótkie nierówności. I też bym chciał, żeby się mniej wychylał w zakrętach, ale nie był twardszy na prostej
Jechałem Ibizą i raczej bym powiedział, że była miękksza od mojego R. Tyle, że w dieslu jest inne zawieszenie niż w benzynie. Może stąd różnica w odczuciach Pozatym jest jeszcze kwestia założonych felg
Jeśli chodzi o zawieszenie, trzaski i inne efekty dźwiękowe to zapraszam do Wrocławia. Pełnia doznań gwarantowana, wystarczy tylko przejechac po kostce brukowej.
Ja jeżdze nim 10 miesięcy i od tego czasu już wszystkieplastiki chyba zaczeły trzeszczeć.
Taki urok
Mam od niedawna Roverka dodatkowo obniżonego i utwardzonego(silverstone) i podoba mi się jaki jest... Uważacie że Rover trzeszczy? Przejedzcie się Corsa B To są doznania dźwiękowe
O to,to dokładnie.
A kto chce mieć test najwyższej klasy to niech się spieszy bo dwie ulice, które są do tego rewelacyjne idą właśnie do remontu. Zapraszam na Krakowską lub Karmelkową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum