Wysłany: Sob Sie 04, 2007 09:08 [rover 200 99r. 1,4 8V] Jakie przewody zapłonowe?
Wiajcie.
Czy ktoś mógłby mi podać firmę i symbol przewodów, które będą pasowały do mojego siknika-8V? Kable są już strasznie sfatygowane a ja nie mogę nigdzie kupić pasujących
Dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 04, 2007 09:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Polecam NGK, zarówno kable jak i świece, wymieniłem ostatnio - różnica kolosalna, a na starych trochę za dużo ( spalanie ) pojeździłem. Symbol kabli do twojego Roverka to RC-RV414, koszt około 200 zł. Świece to V-LINE 28 BKR6E na alegro po 9,5 zł.
Symbol kabli do twojego Roverka to RC-RV414, koszt około 200 zł. Świece to V-LINE 28 BKR6E na alegro po 9,5 zł.
Zgadza się, przewody można znaleźć nawet taniej (123 zł), np. tutaj: http://www.autojarex.pl/i...szukaj=1&wysw=2 , tylko trzeba zamówić. Można też tam kupić świece, nieco drożej niż na Allegro (10 zł), ale kupując świece i przewody zapłacisz za wysyłkę tylko raz, w sumie wyjdzie taniej. (Aby znależć świece, w okienko SZUKAJ u góry po lewej stronie wpisz "V-LINE 28").
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wprawdzie mam Roverka 1,4 16 ale sam sprawdziłem że nie ma nic lepszego niż oryginalne wyposażenie. Wstawiłem kiedyś do swojego NGK i wiem że to nie to. One nawet są wyższe, nie mówiąc o innych sprawach. Nawet listwa nie chce się przykręcić tak jak powinna, tylko oryginały. To jest to.
Dzięki za podpowiedzi.
Poradziłam sobie inaczej, a mianowicie ppojechałam na skład "anglików" i mięli takiego samego rozbitego roverka i kupiłam kable. Były dobre, więc mam problem z głowy . Autko chodzi bardzo dobrze.
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 22:42
Dodatkowo ścieżka węglowa się wypala, i zwiększa się opór przewodu. Czy są jakieś dopuszczalne wartości? u mnie wacha się pomiędzy 7-12 kohm w zalezności od długości przewodu. I nie wiem czy to ma jakiś wpływ, czy jest sens zakładać nowe.
R-200 napisał/a:
Wprawdzie mam Roverka 1,4 16 ale sam sprawdziłem że nie ma nic lepszego niż oryginalne wyposażenie. Wstawiłem kiedyś do swojego NGK i wiem że to nie to. One nawet są wyższe, nie mówiąc o innych sprawach. Nawet listwa nie chce się przykręcić tak jak powinna, tylko oryginały. To jest to.
o jakie orginalne chodzi? coś w rodzaju jak Motorcraft do Fordów? czy chodzi poprostu o kabelki które fabrycznie były zamontowane a aucie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum