Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 19:32
Proszę:
VIN:SARRTMLWRAD147145, MG Rover, Rover 400, 45 and MG ZS, Class 3, 4 Door Saloon, Turbo, 4 Cylinder, 8V, Tcie, High performance, Diesel, 2000 cc, L Series, 5 Speed, LHD, Manual, Model Year: 1980, S/N: 147145
Wyposażenie może poprzez serwis autoryzowany, czyli obecnie raczej nie.
Wyposażenie Class 3
Kiedyś już była o tym mowa ale chyba nikt nie zna specyfikacji wyposażenia kryjącymi się pod tymi określeniami w VIN (tzn. Class 3)
Kiedyś już była o tym mowa ale chyba nikt nie zna specyfikacji wyposażenia kryjącymi się pod tymi określeniami w VIN (tzn. Class 3)
Można do tego jakoś dojść...
Ja np. powiem, że Class 2 w R200 (na przykładzie auta mojej żony) to materiałowo-welurowa tapicerka (bo to 1.4 8V), wspomaganie, 2 poduszki, ABS, el. szybki, centralny, el. regulacja świateł.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Spróbujmy...
Tylko może szerzej z podaniem rocznika, roku modelowego bo też mogą być różnice.
Class3 - R420 SDi 98r. rok modelowy 1999 - ABS, wspomaganie, el. lusterka, 2 poduszki, 4 el. szyby, klima manual, centralny, alarm, tapicerka welur, el. regulacja świateł, drewniane wykończenie boczków drzwiowych, hamulce przód - tarcze pełne, tył - bębny, fotel kierowcy z regulacją wysokości i lędźwiową, fele stalowe 14 (no chyba, ze kiedyś ktoś podmienił)
_________________ DEBEC
Ostatnio zmieniony przez DEBEC Wto Paź 02, 2007 22:11, w całości zmieniany 1 raz
No to dalej:
Class 6: ABS i tarcze z tyłu, przednie tarcze wentylowane, wspomaganie kierownicy, el szyby, el. lusterka z podgrzewaniem, autoalarm z czujnikami ultradźwiękowymi, fotele w pełnym welurze, fotel kierowcy z regulacją wysokości i odcinka lędźwiowego, drewno w boczkach drzwi, fabryczne alufelgi, klimatyzacja, fabryczne głośniki wysokotonowe w drzwiach przednich, airbag kierowcy, skórzana kierownica
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 21:10
Rozkodowałem sobie właśnie pierwszy raz i oto co mi się ukazało:
MG Rover, Rover 200, 25 and MG ZR, Class 6, 5 Door Saloon, Normal Aspiration, 4 Cylinder, 16V, MPi, Petrol, DOHC, 1600 cc, K Series, 5 Speed, 5C37, LHD, Manual, Model Year: 1998
Patrzę sobie w necie co to znaczy LHD... Left Hand Drive. Serce mocniej mi zabiło. Left?! left = ruch lewostronny = anglik. Mam składaka! Ale po chwili się zorientowałem, że wszystko gra. Ech, siła skojarzeń.
Nie bardzo rozumiem natomiast co to jest Normal Aspiration, mógłby ktoś wyjaśnić?
Czy Model Year: 1998 nie kłóci się z faktem, że samochód był zarejestrowany w czerwcu 1997 (pół roku to dość długi okres) i jest starszego typu tzn. np. ma starszy typ rozrządu i napis na klapie 216 Si?
Zatem Class 6 -- na wyposażeniu:
alufelgi fabryczne, regulowana wysokość kierownicy, fotel kierowcy z regulacją wysokości i lędźwiową, el. przednie szyby, el. szyberdach, el. lusterka, el. regulacja przednich świateł, ponoć podgrzewane spryskiwacze, welurową tapicerkę, chromowane listwy przy przednich drzwiach, ABS, wspomaganie kierownicy, filtr kabinowy, poduszki u kierowcy i pasażera, skórzana kierownica i skrzynia
Brt napisał/a:
autoalarm z czujnikami ultradźwiękowymi ... fabryczne głośniki wysokotonowe w drzwiach przednich
to chyba też mam
natomiast drewien brak, klimatyzacji brak
(przez brak drewien rozumiem posiadanie drewnopodobnych plastików)
_________________ Pozdrawiam, Marcin
był: 216Si '97 Tahiti Blue
Możecie sprawdzic moj VIN? Mogłem kiedyś sam to zrobic ale mialem formata a nie chce mi sie sciagac Zobaczylbym jaka ja mam CLASS i jakie wyposazenie
Mój VIN: SARRFMNHMXD430418
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
VIN:SARRTMWHNWD305613, MG Rover, Rover 400, 45 and MG ZS, Class 3, 5 Door Saloon, Closed loop-Cat 1, 4 Cylinder, 16V, MPi, High performance, Petrol, 1400 cc, K Series, 5 Speed, 5C39, LHD, Manual, Model Year: 1998, S/N: 305613
Ja w Class3 mam: el. szyby przód, el. szyberdach, klima,2x poduszka, jasne wnętrze welur, hamulce przód tarcza wentylowana, tył tarcza, ABS.
Czyli nie mam: el. lusterek, el. szyb tylnych, podłokietnika, pełnej regulacji siedzenia kierowcy, w drewnie popielniczki z regulacją nawiewów i okolic gałki biegów, halogenów, lampki w schowku, kierownicy z drewnem, skóry,podgrzewane siedzenia, zagłówków z tyłu, felg alu. Chyba nic więcej
Kurcze trochę mi brakuje wyposażenia
Jest jednak pewien plus!!!
Mam troszkę lżejszego Roverka i śmiga jak szalony
Ostatnio zmieniony przez TomC Sro Paź 03, 2007 12:12, w całości zmieniany 2 razy
VIN:SARRTSWZNAD041812, MG Rover, Rover 400, 45 and MG ZS, Class 3.1, 5 Door Saloon, Normal Aspiration, 4 Cylinder, 16V, MPi, Petrol, DOHC, 1600 cc, K Series, 5 Speed, 5C39, LHD, Manual, Model Year: 1980, S/N: 041812
ja w ramach class 3.1 mam elektryczne szyby x4, elektryczne lusterka, 2x SRS, fotel z regulacją wysokości, ale bez lędźwiowej, klimatyzację, wspomaganie, przód tarcze wentylowane, tył tarcze pełne, ABS
brakuje: szyberdach, skóra, alusy, halogeny kierownica pseudodrewniana, zagłówki z tyłu (w '95 ZTCW nie występowały), drewna na konsoli środkowej, i pewnie jeszcze paru rzeczy
chyba te numerki są więc też uzależnione od rocznika
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
VIN:SARRFMNHMXD430418, MG Rover, Rover 200, 25 and MG ZR, Class 3, 3 Door Saloon, Closed loop-Cat 1, 4 Cylinder, 16V, MPi, High performance, Petrol, 1400 cc, K Series, 5 Speed, 5C39, LHD, Manual, Model Year: 1999, S/N: 430418
Co masz w ramach tego "Class 3"?
No to ja mam 2 poduszki, drewno, pelna regulacja foteli, klime, abs, elektryke szyb i lusterek (podgrzewane), elktryczna regulacja świateł, regulowana kierownica, alu felgi, drewniano-skórzaną kierownicę, gałkę zmiany biegów w "drewnianą", gwizdki i 4 głosniki.
Czego mi brakuje?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Z tego co czytam to myślę, że za cholerę nie da się ustalić wyposażenia. To zależy chyba też od roku modelowego, od roku produkcji, silnika (ztcw z tyłu w dieslach są bębny a w benzynie tarcze?), kraju przeznaczenia (słynne zagłówki z tyłu nie wymagane w wielu krajach).
Najlepiej byłoby dotrzeć do fabrycznych specyfikacji, tylko gdzie po tylu latach ich szukać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum