Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 23:27 [R214Si 97'] Koszmarnie szarpie i odcina przy dodawaniu gazu
Witam,
Od dwoch dni meczy mnie pewien problem. Gdy roverek jest zimny to gdy wrzuce mu na bieg i zaczne dodawac gazu zaczyna koszmarnie szarpac. jak by kangurki robil. obrotomierz wariuje, skacze pomiedzy roznymi wartosciami. podczas tego musze szybko dac mu w gaz i sprzeglo wcisnac bo inaczej mi zgasnie. probowalem na luzie depnac w gaz i wygladalo to tak ze doszedl do jakis tam obrotow (np 4000) i licznik stanal i zeskoczyl na 3800 a slychac bylo ze silnik tak jakby sie zaksztusil ale dzwiek byl jakbym dodawal non stop gazu. dzieje sie to na wszystkich biegach przez co najmniej 2 - 3 minuty po odpaleniu gdy jes zimny. potem juz bardzo ladnie chodzi jak by nigdy nic. jest to strasznie denerwujace musze dodac.
Co to moze byc ? Dodam ze ostatnio wymienialem czujnik polozenia walu. Nie pozwala mi to jezdzic przez pare min po odpaleniu bo nie chce sobie spalic sprzegla lub stanac na srodku skrzyzowania
_________________ O_o
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 23:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, prośba o poradę, ponieważ chyba mam podobny problem w moim R, od 3 biegu jedzie bez problemu, a 1 i 2 szarpie, do tego ciężko odpala, jak nie przyduszę gazu to mógłbym sobie tak kręcić stacyjką. Wczoraj wymieniłem filtr paliwa, ale to nic za bardzo nie pomogło, na wolnych obrotach jak manewruję na 1-ce lub wstecznym to potrafi mi zgasnąć. Czy powinienem w takim razie przejrzeć elektrykę? Czy może własnie winny może być wyżej wymieniony czujnik temperatury (chyba dobrze zapamiętałem ?) Jeżeli tak to proszę o wskazówkę gdzie on się znajduję i czy taki niemechanik jak może sam go wymienić? Z góry dziękuję za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum