Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 165 Skąd: Chorzów
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 10:50 [R200 1.4Si 97r] brak zagłówków z tyłu
nie przeszedłem dzisiaj przeglądu bo nie mam zagłówków:((( narazie dali mi tymczasowy:( powiedział zę tapicer mi może zrobić takie zagłówki:( albo kupić inną kanape:( patrałem na allegro ale wszystkie kanapy nawet z młodszych roczników nie mają zagłówków!!! co zrobić!? i dlaczego musze je mieć skoro nie są na wyposarzeniu farbrycznym??? tata ma auto z 1996 też nie ma zagłówków i nie robią mu problemów:((( spotkał sie ktoś z takim czymś??? może jest ktoś w okolicy co pożyczy mi kanape na 5 minut:) bo nie widze innego wyjścia:(
_________________ Nie ma słabych aut... są tylko słabi kierowcy
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pią Maj 23, 2008 15:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 10:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 11:08
teraz to już dupa bo byłem w jednej to na dzieńdobry mnie skreślił:( pojechałem do drugiej i tam kapli sie dopiero pod koniec wiec i tak musiałem zapłacić 98 zł:/ a potem jak bede miał kanape to zapłacić jeszcze 20 za sprawdzenie:/ chu...e
[ Dodano: Pią Maj 23, 2008 12:09 ]
dziwne bo on już był rejestrowany w polsce w 2006 i jakoś przeszedł a teraz już nie:(
[ Dodano: Pią Maj 23, 2008 12:45 ]
a wy wszyscy macie zagłówki?
§ 11 ust. 1 pkt 9 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz.U. Nr 32, poz. 262 ze zm.) mówi, że pojazd samochodowy wyposaża się m.in. w zagłówki na siedzeniach wyposażonych w pasy bezpieczeństwa mocowane co najmniej w trzech punktach, z wyjątkiem siedzeń w pojeździe z nadwoziem otwartym oraz siedzeń tylnych w pojeździe z nadwoziem rodzaju coupé o układzie siedzeń "2+2"; dopuszcza się możliwość niewyposażenia w zagłówki siedzeń tylnych środkowych; przepis stosuje się do pojazdów wyprodukowanych po dniu 31 grudnia 1995 r.
W większości krajów europejskich z których sprowadzane są roverki nie ma (nie było?) wymogu montowania zagłówków na tylnych siedzeniach, stąd na rynku multum wersji bez nich. O podbicu dowodu decyduje tu skrupulatność diagnostów.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 15:07
mój ma pierwszą rejestracje w niemczech:( ale to wszystko dupa bo auto zarejestrowane w polsce musi mieć z tyłu zagłówki:/// ide sie z nimi dogadać jak sie nie da to bede musiał przerobić!:///
[ Dodano: Pią Maj 23, 2008 17:50 ]
nie idzie sie dogadać bo powiedzał że za dużo ryzykuje:( w razie wypadku bedzie na niego:) rozumie go i dlatego musze je zamontować wkońcu to dla bezpieczeństwa moich bliskich... patrzałem to są wyczuwalne dziurki - musze zmierzyć średnice i roztaw i kupić z innego auta:(
Beznadzieja, ja nie mam zagłówków i dwa razy juz podbijałem przegląd, pierwszy raz jak kupiłem (z włoch sprowadzony) i drugi raz w tym roku, ale Ci co w tym roku to jakbym lamp nie miał to i tak by podbili (druciarze)
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 21:21
roztaw dziur jest 10 cm tak? a średnica tej prowadnicy (tego plastku) jest różna w innych autach? czy kazda ma np 10mm? rozumie że jak wyczuwam dziurki to wystarczy wypalić czymś otworki i wsunąć prowadnice? powinny sie same zatrzasnąć?
a średnica tej prowadnicy (tego plastku) jest różna w innych autach?
Prawdopodobnie mogą być różne
hawczyn napisał/a:
rozumie że jak wyczuwam dziurki to wystarczy wypalić czymś otworki i wsunąć prowadnice?
Z wypalaniem bym uważał Ja przeciąłem 'na krzyż' nożyczkami i jest git
hawczyn napisał/a:
powinny sie same zatrzasnąć?
Oryginalne tak, z innymi może być różnie (średnica, długość, krztałt 'zatrzasku').
Przy oryginałech też trzeba uważać, bo wchodzą tylko w jednym położeniu - jest takie wycięcie w tej tulejce przy siedzeniu.
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 13:13
kurde widze że nie ma co ryzykować i jak robić to tylko orginalne:((( tak jest najprościej, najpewniej i najbardziej orginalnie:) fakt że bedzie drogo ma ktoś może pomysł gdzie takich szukać? bardzo prosze o pomoc
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 10:29
hawczyn napisał/a:
kurde widze że nie ma co ryzykować i jak robić to tylko orginalne:((( tak jest najprościej, najpewniej i najbardziej orginalnie:) fakt że bedzie drogo ma ktoś może pomysł gdzie takich szukać? bardzo prosze o pomoc
Na czas przejscia przegladu wystarczy ze zrobisz dziury w tapicerce (bo miejsce na prowadnice jest) i wsadzisz pozyczone zaglowki. Oprocz, zapewne, tych z R200 i R25 pasuja tylnie z Clio II.
P.S.
Tez szukam rozwiazania tego problemu przed nastepnym przegladem, wiec jakbys znalazl jakies rozwiazanie, zaglowki na jakims szrocie etc. daj znac.
U mnie się nie przyczepili że nie mam zagłówków, że nie mam katalizatora, że mam postojówki niebieskie, tylko o to że z tyłu mam białe oświetlenie tablicy rejestracyjnej
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 13:17
jutro spróbuje podjechac tam z zagłówkami od taty z auta:) ale wsadze je pomędzy kanape a półke wygląda orginalnie tylko nie może otworzyć bagażnika chyba nie bedzie sie przyglądał z bliska tylko przez szybe sprawdzi
[ Dodano: Nie Maj 25, 2008 14:18 ]
dziurki można zrobić ale potem jak sie je wyciągnie bedzie brzydko wyglądało:/// ale pomysł super jak ktoś ma pokrowce na czas przeglądu ściągnąć a potem założyć i dziurki nie ma
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 13:35
hawczyn napisał/a:
jutro spróbuje podjechac tam z zagłówkami od taty z auta:) ale wsadze je pomędzy kanape a półke wygląda orginalnie tylko nie może otworzyć bagażnika chyba nie bedzie sie przyglądał z blika tylko przez szybe sprawdzi
[ Dodano: Nie Maj 25, 2008 14:18 ]
dziurki można zrobić ale potem jak sie je wyciągnie bedzie brzydko wyglądało:/// ale pomysł super jak ktoś ma pokrowce na czas przeglądu ściągnąć a potem założyć i dziurki nie ma
Ja musialem tak zrobic, bo byla to pierwsza rejestracja po imporcie, konczylo sie OC i inne terminy urzedowe . Zostalem z dziurkami, dopiero Ty mi przypomniales, ze mialem szukac zaglowkow . Mam wersje 3D i generalnie z tylu okazyjnie ktos jezdzi.
A tak na marginesie, jakbys nie znalazl zaglowkow, to sporoboj wyrzezbic takie ze styropianu, obszyc materialem i wsadzic . Przez szybe nie zauwazy, a jak zauwazy to opisz reakcje ;-P.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum