Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 09:08
Brzmi ciekawie!Może ktoś z Wrocka przejechał się tam i opisał na Forum?Nawet gdyby były fotki,to i tak wiele nie można powiedzieć,choć facet daje rok gwarancji(?).
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 12:03
Mombrey, tak jest, tylko jeszcze sęk w tym, że do żeliwnej musi być chyba inny tłok. Bo np. w tej mojej z BMW jest zupełnie inaczej skonstruowany niż w tym oryginalnym g***e.
firma jest sprawdzona...
http://www.roverki.pl/ind...d=19&sobi2Id=14
niestety to co piszą w opiniach potwierdza się również w tej aukcji... (100 złych za wymianę pompki )
inna sprawa, że mogliby chociaż zdjęcie temu cudu zrobić
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lip 20, 2010 22:06, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 22:32
a wyszła pompa a'la oryginał tylko żeliwna nie ma zdjęcia więc równie dobrze może być pompka z BMW w rozwierconym otworem żeby wszedł oryginalny przewód i blaszką do przykręcenia w oryginalnej pozycji. Koszt całkowity <200zł a sprzedają za 600zł... niech dadzą zdjęcie to można coś pomyśleć
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 16:26
Nazwa to mnie raczej odstrasza niż zachęca (Fatimex) Brak sensowniejszego info i zdjęcia tym bardziej nie wzbudza zaufania a do Wro blisko nie mam...hmmm...
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 17:03
zwłaszcza że przeglądając od czasu do czasu oferte allegro spotkałem pare razy oferty tej firmy i były zdjącia. Thrillco ma rację, brak zdjęcia nie wzbudza zaufania. Coś jest nie tak, jakby była pompka roverowska żeliwna to by zamieścili zdjęcie.
poprosiłem też o fotki to mi koleżka odpisał:
"Mogę tylko panu zamontować i dać gwarancje że na pewno będzie działać w 100 % jest 4-ro sekcyjna ,my nie wysyłamy tylko montaż samemu pan nie da rady,jest troche roboty"
czyli dalej nic nie wyjaśnia a wątpliwości coraz więcej
Ostatnio zmieniony przez Marek_75 Pon Gru 29, 2008 18:14, w całości zmieniany 1 raz
Ku.. nikt nie odbiera. A napisali mi, że wyślą zdjęcia.
Rowan, myśle że chyba nie ma co się napalać. to jakaś kombinacja albo przeróbka z BMW. Koleś napisał że nie wysyłają tylko montują sami. Według mnie dlatego że jest od BMW i wymaga "dopasowania"
A jeśli tak to ta pompka jest warta 150 zł + troszkę czasu dla drobnego majsterkowicza
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 19:59
Marek_75, Rowan, ja już to wcześniej napisałem. Na aukcji piszą że montaż samemu ale zbajerują że dużo roboty i ble ble ble i ze oni zrobią. A jak zrobią to mało kto bedzie zaglądał co tam ma. Gdyby montowali pompkę żeliwną stricte do R75 to nie pisaliby że jest przy tym trochę roboty bo pompkę wymienić to są 2 śruby, 1 bolczyk i 1 zawleczka. "Trochę roboty" dochodzi jak się robi uchwyt i przerabia węże. Sami na to nie wpadli... inaczej mówiąc próbują zarobić kokosy na tym co myśmy (a właście Leo z dalekiej syberi) zrobili. Trochę to nie fair że postępują w ten sposób...
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 20:09
Cos mi się wydaje, ze oni u nas wyczaili motyw z pompka od BMW i robią na tym kase..albo próbują zrobić. jesli jednak robią to dobrze to czemu nie...tylko że troche drogo
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 20:11
Też miałem to na myśli, kiedy Marek_75, napisał, że mu odpowiedzieli, że dużo roboty jest. Jutro jeszcze do nich zadzwonię, bo do 17 pracują. Powiem, że niby jestem zainteresowany, wkręce ich i wyciągnę co się da
"Mogę tylko panu zamontować i dać gwarancje że na pewno będzie działać w 100 % jest 4-ro sekcyjna ,my nie wysyłamy tylko montaż samemu pan nie da rady,jest troche roboty"
czyli od 4 lat nic się nie zmieniło Stara śpiewka I standardowo cena zaokraglona do pełnej 50PLN w górę oczywiście Za wymiane napinacza w serii L wołali (4 lata temu) 100PLN a roboty jest na 15 minut (bez majsterkowania), przekaźnik wart 10pln u nich kosztuje 150 Omijać szeroookim łukiem
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 15:44
Odpowiedzieli
Cytat:
Henryk Tanerowicz napisał/a:
Jest to pompa z BMW cztero sekcyjna z nowymi przewodami tylko montaż samemu
dużo pracy przy montażu
[ Dodano: Sob Sty 03, 2009 15:46 ]
Napiszę mu kazanie o prawach autorskich
Że wykorzystuje czyjąś pracę i pomysł i chce to jeszcze sprzedać za takie pieniądze.
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 16:28
tylko ich tam zjedź od dołu do góry i nie zostaw na nich suchej nitki Złodzieje Nasz (jako użytkowników R) pomysł chcą nam sprzedać... bezczelni złodzieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum