Od razu zaznaczę, że szukałem na forum, znalazłem podobne tematy - ale tam zawsze z pykaniem był objaw niedziałania jakiejś funkcji, u mnie natomiast - coś tam klika sobie w bezpiecznikach pod schowkiem kierowcy, ale wszystkie systemy działają poprawnie. (urządzenia)
A sprawa wygląda dokładnie tak: Kilka dni temu zaczęło klikać co jakiś czas w desce bezpieczników, (przyjmijmy jednostkę czasu 1 dzień) na jeden dzień kilka razy, dziś na jedną jednostkę czasu - o cholercia - trudno zliczyć, klika co chwilę
Zaglądałem, sprawdzałem czy może gdzieś jakieś przebicie - i nic, wszystkie bezpieczniki są sprawne, takie gówienko od grzania tylnej szyby też jest ok. (dla moderatora - słowo gówienko to zdrobniałe określenie takiego czegoś, co to tam jest, a nie wiem jak się fachowo nazywa
Może ktoś z Was Szanowni Koledzy ma pomysł co to może być
Nie żeby mi to przeszkadzało w samej jeździe, ale sam fakt że pika, klika i cyka, jest na tyle irytujący, że odbiera pewną część radości z jazdy
Pomocy....
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 13:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak wszystko powyłączasz (poza stacyjką) to też pika?
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 13:32
Paul napisał/a:
Jak wszystko powyłączasz (poza stacyjką) to też pika?
Oooo nie sprawdzałem .... lecę sprawdzić, i przy okazji będę włączał kolejno urządzenia, i jak rozumiem - naprowadziłeś mnie na rozwiązanie.... czyli że jak przy którymś zacznie klikać to znaczy że to to!
A takie to proste było
O ja głupi....
Podziękował, dam znać co i jak.
Więc tak:
Sprawdziłem na włączonym zapłoni - nic nie pika....
Następnie włączałem kolejno wszystkie możliwe urządzenia - nic nie pika...
Włączyłem więc w takiej konfiguracji, w jakiej wczoraj pikało - nic nie pika....
Włączałem w różnych konfiguracjach - nic nie pika ....
Na zapalonym silniku powtórzyłem wszystkie operacje - nic nie pika....
Ruszyłem samochodem - kilkadziesiąt metrów - pika, klika i pstryka!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum