Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 09:54 [R200 SDi 99'] - Wymiana zegarka ( nie prędkościomierza )
Witam
Padł mi zegarek a w zasadzie nie działał poprawnie od początku. Kupiłem nowy od modelu R25 z tym, że ma nieco inne gniazdko. Jak podłączyć nowy zegarek w miejsce starego? Ewentualnie prosiłbym o rozpisanie połączeń. Do starego idzie 8 kabelków, nowy ma wejście tylko na 4... który do czego jest? Wiem, że stary miał możliwość wyświetlania aktualnych stacji radiowych czy coś w ten deseń ale nie zależy mi na tym.
Oto fotki:
Z góry dzięki za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 09:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A w Rave również na obojętnie jaki model sie pojdzie czy R200 czy 25 czy nawet MG Zr to każdy ma tylko 4-Pinowy wtyk.
Ale mi sie coś przypomniało, fakt kupiłeś Zegar do Rover 25 ale od anglika i to nie jest zwykly zegar tylko taki co można do orig. Rover'owskie Radia podpiąć i tobie pokazuje nazwy stacji oraz ma taka funkcje jak Trafficmasterfunc. Dlatego 8 Pinow ten twój zakupiony ma. Ten zegar to rarytas, ale wydaje mi sie ze te pierwsze 4 piny po lewej sa takie same jak przy tym twoim starym.
[ Dodano: Nie Mar 29, 2009 13:24 ]
NO poczytalem i zegar jest Plug&Play
w tym 4 pinowym masz .... masę, zasilanie stałe, zasilanie po stacyjce i zasilanie po włączeniu postojówek (nie wiem w jakiej kolejności) - na bank jest to w rave rozpisane. Więc jak zlokalizujesz te 4 przewody, to będziesz "w domu"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum