Wysłany: Pon Mar 30, 2009 13:44 [R416] Klocki i tarcze z tyłu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Wymieniałem klocki na tyle - okazało sie ze metalowe blaszki którymi sa obłożone klocki sa tak zżarte ze sie kruszą w rękach, nie założyłem ich - a sa one do czegoś potrzebne? (chodzi mi o te blaszki które znajduje sie miedzy klockiem a łapa zacisku i z drugiej strony miedzy klockiem a siłownikiem - te przekładki)
I druga sprawa - gdzie naciąga sie linkę ręcznego? koło dzwigni?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Mar 15, 2011 20:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 13:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
I druga sprawa - gdzie naciąga sie linkę ręcznego? koło dzwigni?
Tak (przynajmniej w R200, ale sądząc po kształcie linki - różni się tylko długością - to i w R400 jest tak samo) .... Co do blaszek to skoro były w orginale, to pewnie w jakimś celu Brak blaszek na prowadnicach klocka (pomiędzy jarzmem a klockami) skutkuje pukaniem przy hamowaniu i dodawaniu gazu, pozostałe mogą służyć do ustalania położenia klocka
ja też jeżdżę bez niektórych z tych blaszek (nie mogę nigdzie kupić ) i nie widzę prolbemów. Linkę da się podregulować, wystarczy wyciągnąć tylną popielniczkę i jeszcze ten plastik, w którym ona sie zamyka (wyciąga sie go dokładnie tak samo jak samą popielniczkę)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 18:46
sTERYD napisał/a:
(nie mogę nigdzie kupić )
no nie mów że w sklepie nie mają zestawu montażowego do klocków, nr fabr. QB1091 lub QB1092 do tyłu (w zależności od wielkości blaszki dociskającej klocki) a do przodu QB1276 koszty to około 20paru zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum