witam,musze rozebrac przednia lampe,a konkretnie oddzielic klosz od lustrzanki,jak sie do tego zabrac,z tego co ogladalem to musze wykrecic cala lampe,na gorze dwa mocowania i chyba na dole dwa,zauwarzylem ze jest uszczelniona jakims sylikonem,jak to rozczepic,pomozcie mi informacja jak ta lampe wykrecic,czy jest jakas kolejnosc srob itd,no i ten sylikon,szkoda aby cos peklo.z gory dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 14:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w ciepłą wodę włożyć klosz oczywiście tak żeby się nie nalało i klej czy tam silkon powinien puścić i ładnie klosz się oddzielić
oczywiście najpierw musisz odkręcić zderzak żeby odkręcić lampę
poszukaj na forum bo gdzieś widziałem dokładny opis
robiłem tak w VW zresztą jak większość moich kolegów z forum tej marki
Ostatnio zmieniony przez szoso Pią Cze 26, 2009 14:42, w całości zmieniany 1 raz
No jak wykręcić to pisze w RAVe a jest mocowanie na gorze 2 śrubami i pod zderzakiem jeszcze 2 śruby.
A zeby zdjąć klosz, to co dopiero co czytałem na niemieckim Forum, ze kolega wsadził caly klosz do piekarnika na 80C chyba n5 albo 10min i mówił ze bez problemu mógł odciągnąć klosz od reszte plastkiu. Mozna tez to opalarka chyba podgrzać ale tak jak pisałem jest szybciej.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 09:34
Witam,
osobiście do rozszczepienia przedniej lampy używałem zwykłej suszarki do włosów. Podgrzałem najpierw plastikowe zaczepy trzymające klosz (aby je delikatnie odgiąć), a później dookoła miejsce łączenia klosza z pozostałą częścią lampy - klosz dało się bez problemu oddzielić. Przy składaniu całości do kupy najpierw łączenie klosza (np na silikon), później podgrzanie i nagięcie zaczepów, aby trzymały klosz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum