Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam,
Mam pytanie co to jest za część i czy powinna ona "tykać" to znaczy jak sobie wisi nie przyczepiona do obudowy akumulatora to jest ok, jedynie jak sie jej dotknie to czuć ze w tej części ze coś tyka, jednak gdy ją założę tam gdzie jej miejsce czyli na trzymanie na obudowie akumulatora, to obudowa dostaje rezonansu i wydaje denerwujący dźwięk tykania. Czy ktoś mi powie co to za część, jakie jej zadanie i czy wszystko ok?
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Maj 22, 2011 12:16, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 13:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 13:45
To jest zawór recyrkulacji par paliwa tzw. PCSV (Purge Control Solenoid Valve).
Jeżeli w układzie zasilania pojawiają sie opary paliwa są kierowane przez ten zaworek ponownie do zasilania silnika (żeby je spalić - 1.wykorzystać 2.ograniczyć wydalanie do atmosfery).
Jeśli włącza się i wyłącza to działa prawidłlowo - a co do rezonującej obudowy - można zostawić zdjęty albo spróbowac usztywnić obudowę.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 14:34
hmmm ale on ciagle dziala:-D w srodku czuc w palacach jak stuka cos
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 14:41
Ale to "ciągle" to po właczeniu silnika tak? - jeśli tak to jest ok - przecież pary benzyny wydzielają się cały czas podczas jej przepływu .
A to moje "włącza i wyłącza" to w sensie pracuje jak pojawiają sie pary z Pb. Raz szybciej raz wolniej ale w sumie stale. A stuka bo to zaworek (się otwiera i zamyka jak np. wtryski itp).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 14:55
ok:-) dzięki uspokoiłeś mnie:-) to teraz pomysle jak to na gpąpce jakiejś zamontować bo strasznie mi rezonas sie robi
wszystko tak jak wyżej opisane, jeżeli masz rezonans to dziwne, może masz skrzynkę na akumulator nie dokręconą i drga? albo jak to zakładasz luźny jest sam uchwyt ? ten zaworek nie może aż takich drań robić, coś musi być luźne w skrzynce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum