Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 15:37 [r200 1.4 16V lpg 1998r] skrzywiona gałka zmiany bigów
Witam,
miałem małą kolizje, gościu wjechał mi w prawa stronę, oprócz rzeczy, które są oczywistością do zrobienia mam taki problem. Gałka zmiany biegów jest skrzywiona w lewą stronę bliżej strony kierowcy... w związku z tym "coś ociera o coś" i jest straszny hałas, gdy przesunę gałkę w prawą stronę do oporu to dźwięk znika, gdy puszczę, pojawia się na nowo a gałka wraca w swe pierwotne położenie czyli jest mocno wychylona w lewą stronę.... dźwięk przypomina coś na wzór rozerwanej plecionki lub luźnego wydechu, podejrzewam że wodziki mogą ocierać o wydech albo o silnik i w związku z tym jest hałas...
jeszcze nie byłem z autem na kanale ale mam pytanie czy ktoś miał już taki problem i na co zwrócić uwagę. czy trzeba będzie coś wymieniać czy może wystarczy odgiąć, naprostować ewentualnie może one poruszają (wodziki) się w jakichś "trzymadełkach" i poprostu wypadły ?
Będę wdzięczny za pomoc !
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 15:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 19:53
a powiedz mi czy tez wydobywał się dziwny dźwięk w związku z tym ? i co dalej z tym zrobiłeś ? u mnie silnik niby siedzi równo. a rzężenie milknie jak gajge na maksa w prawo przesunę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum