za mandat nie ma odsetek. Jedynie ewentualne koszty egzekucji. Jeśli nie będziesz miał zwrotu podatku, to urząd skarbowy ściągnie Ci z konta, ale musisz trzymać zawiadomienie o odciągnięciu należności ze zwrotu podatku, bo możesz drugi raz zapłacić
Jeśli zapłacisz nawet po paru miesiącach, to nikt Ci nic nie powie, chyba, że coś się zmieniło przez ostatnie dwa lata.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
A jeśli to nie sekret to mógł byś napisać ile tego mandatu miałeś? Ja ostatnio jak wziąłem zimową kurtkę do prania to wyciągnąłem mandat o którym kompletnie zapomniałem
Niby tylko 100zł ale ciekaw jestem czy naliczają po roku, po pół roku czy jak to wygląda.
jeżeli prze 3 lata nikt się nie upomni o zapłacenie to podobno mandat jest anulowany, ja zapłaciłem prawie po 2 latach i chyba doliczyli mi coś ok 20 zł
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Generalnie, to nie ma problemów - jest dokładnie tak, jak zostało opisane - płaci się mandat + koszty egzekucji, które zwykle wynoszą 10-20 zł.
Mogę jeszcze napisać, że system się "poprawił" i raczej nie ma co liczyć na to, że nikt się o to nie upomni przez 3 lata, więc należy się raczej liczyć, że urzędnik skarbowy albo ściągnie to ze zwrotu z podatku albo zwróci się do nas.
Ale jak już dostaniemy list, to raczej nie należy sprawy przeciągać, bo może to się skończyć niegroźną, ale dokuczliwą blokadą konta.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
dostałem kiedyś mandacik ze zdjęciem ze straży miejskiej. pojechałem go oczywiście odebrać osobiście bo wtedy dał mi tą niższa kwotę czyli 200zł. gościu sam mi powiedział że płatne w ciągu 7 dni ale jak nie mam teraz kasy to żebym sie nie przejmował tylko czekał na poborce skarbowego w wyniku czego zapłace tylko właśnie do 20 zł wiecej. obecnie mam mandat 100zł którego jeszcze nie zapłaciłem mimo wezwania do urzędu skarbowego. zobaczymy co z tego wyniknie. wiadomo że nie ominie mnie zapłacenie tej kwoty ale poco teraz płacić skoro można później
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum