Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
Choć jestem użytkownikiem Hondy Civic Aerodeck 2.0itd 1999r ale ten samochód ma wiele wspólnego z Roverem np silnik, zawieszenie itp. dlatego nie po raz pierwszy postanowiłem poszukać porady na tym forum. Problem polega na tym, iż nie chcą przejechać psa kuzyna "przydzwoniłem" tylnym kołem w taki murek o wysokości 30 cm. Felga mocno sie pogięła, oponę da się odratować ale największy problem jest z tylnym zawieszeniem od strony pasażera. Przed tym incydentem zawieszenie było idealne, auto nie ściągało, kierownica prosto była. Teraz kierownica ucieka około 5 stopni w lewo, a uszkodzone koło (teraz jest zapas założony) ucieka lekko do środka, pod lekkim kątem. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy (wiadomo, że uderzenie) ale co mogło puścić w zawieszeniu i jak można to ewentualnie naprawić. Czy ktoś miał taki przypadek??
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Lis 25, 2010 16:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 03, 2010 14:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak zdrowo przywaliłeś to może kąty zawieszenia się poprzestawiały. Tak jak napisał szoso420, musisz to obejrzeć dokładnie. Wjedź na kanał, albo chociaż zdejmij koło i zobacz jak wyglądają wachacze, czy któryś się nie zgiął. Sprawdź też czy wachacz nie przesunął się w miejscu regulacji bo to pewnie da się zauważyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum