Wysłany: Pon Lip 04, 2011 20:23 [R820] Coupe szyby boczne i tylne
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam zamierzam przyciemnić sobie szyby.. mianowicie mój kolega się tym zajmuje.. i robi to dobrze..Powiedział tylko żebym wyjął szyby. I moje pytanie jest następujące czy szyby są klejone? i jak nie są klejone to jak je wyjąć z samochodu?..Pozdrawiam. czekam na odpowiedź
W sedanie tylne boczne szyby (te trójkąciki) są klejone i prze***bane jest je wyjąć. Nie wiem jak jest w coupe, ale podejrzewam, że może być podobnie.
Tylna oczywiście jest na kleju i wyciąga się ją jak w każdym innym samochodzie.
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 22:29
Nie jestem fanem przyciemnianych szyb, tymbardziej że jasne skórzane wnętrze dobrze wygląda z zewnątrz, upiększa samochoód. Pozatym fabrycznie wszystkie szyby w 800setce są już lekko na zielono przyciemnione.
Ewentualnie jeśli jest taka potrzeba, można z tyłu zamontować roletę, np jakaś elektryczna jak w obecnych luksusowych wózkach.
A tak przy okazji bocznych szyb w coupe.. czy też wam zaczynają wibrować powyżej ~150km/h ? To jest od opływającego pędu powietrza, szyby są bez ramek stąd nie dociskają tak mocno do uszczelek. Pewnie kiedyś w fabrycznie nowych coupe było ok.
Ewentualnie jeśli jest taka potrzeba, można z tyłu zamontować roletę, np jakaś elektryczna jak w obecnych luksusowych wózkach.
A tak przy okazji bocznych szyb w coupe.. czy też wam zaczynają wibrować powyżej ~150km/h ? To jest od opływającego pędu powietrza, szyby są bez ramek stąd nie dociskają tak mocno do uszczelek. Pewnie kiedyś w fabrycznie nowych coupe było ok.
Rolety dwie posiadam tyłu ale recznie wysuwane..;;)
U mnie takiego zjawiska nie odczułem aby przy tej prędkości co się działo nawet przy wyższej tylko świst powietrza wpadający przez wloty..;do środka..
Nie wiem czy dobrze zaobserwowałem, ale jak jeszcze mechanizmy szyb mi działały to po zamknięciu szyb szyby się domykały pod uszczelkę.
Też mam z tyłu roletę, a jeżeli chodzi o temat to ja bym nie psuł wyglądu tego pięknego auta czarnymi szybami, poza tym jak poczytasz o trendach tuningowych to się dowiesz, że czarne szyby wyszły z mody i teraz chwalimy się wnętrzem, a to akurat w naszych autach jest cudne
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum