Zastanawiam się nad minicasco w PZU co o tym sądzicie ? kwota rozsądna za mojego R75 190zł na rok, więcej info http://www.pzu.pl/produkty/minicasco
skoro tyle kasy płacisz im za OC, bo PZU to jedna z najdroższych firm, to takie minicasco 190zł to fajna sprawa. musisz sie dowiedzieć jak jest z wypłacalnością. poprostu ile płacą. jak to mini, to mogą np 40% wypłacić faktycznej szkody, albo coś innego wymyślili.
ja nie mam u nich OC, mam OC w AXA direct i zapłaciłem za rok 540zł , a w PZU chce sobie kupić tylko minicasco , najlepsze jest to że przy zgłoszonej szkodzie w minicasco żadnych zniżek się nie traci
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie chcę tu reklamować firmy w której pracuje...
ale informacyjnie... Warta ma AC dla auto powyżej 10lat... i jest AC MINI
A propo AC MINI ... jest wypłacalność całej kwoty, oczywiście wyłączając udział własny który można uruchomić.
Warto przeczytać tutaj OWU lub porównać z innymi firmami.
NP w WARCIE AC MINI działa tylko
-jak auto nie jest w ruchu od zdarzeń losowych
-od kradzieży
-szkody całkowitej w ruchu
Czyli jadąc autem... i szkoda wyniesie 300 zł przy wartości 3000 zł... to nie wypłacą ... ale jeśli już 2200 to wypłacą (pow. 70 proc)
Oczywiście przykład to jest o co pytać
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 19:17
Ja mam swojego R 400 rok 1999 w PZU minicasco. Składka na rok 54zł (wartość wyliczyli na 5400zł - masakra jednym słowem). Wypłacają po przekroczeniu 70% uszkodzenia auta w jakimś zdarzeniu losowym np. stłuczka ze zwierzakiem lub w przypadku kradzieży.
Opłacam tylko dlatego, że idą mi zniżki na AC.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Według rozdziału 3 OWU PZU MINICASCO...
PZU odpowiada za szkodę całkowitą (70%)
-w trakcie ruchu ze zderzeniem zwierzątka i człowieczka
I częściową
-dewastacji i kradzieży
-zdarzeń losowych
-kradzieży auta lub wyposażenia
- podczas użyczenia jeśli ktoś sobie przywłaszczy.
Aczkolwiek pisze że udział własny jest 20%...
Jeżeli się mylę proszę o korektę
Korzystał ktoś z Minicasco w YouCanDrive? Wyszło mi 126zł za auto o wyliczonej wartości 10 600zł. Przeglądałem warunki ubezpieczenia i nie wiedzę nigdzie żadnych haczyków. Hmm
machi12 napisał/a:
Nie chcę tu reklamować firmy w której pracuje...
ale informacyjnie... Warta ma AC dla auto powyżej 10lat... i jest AC MINI
A propo AC MINI ... jest wypłacalność całej kwoty, oczywiście wyłączając udział własny który można uruchomić.
Warto przeczytać tutaj OWU lub porównać z innymi firmami.
NP w WARCIE AC MINI działa tylko
-jak auto nie jest w ruchu od zdarzeń losowych
-od kradzieży
-szkody całkowitej w ruchu
Nigdzie na stronie Warty nie mogę znaleźć tego ubezpieczenia.
Odkopuję temat, bo nie chcę zakładać podobnego Mam bardzo ważne dla mnie pytanie w związku z tym. Czy przy kupnie takiego miniAC obojętnie jakiej firmy, agent przyjeżdża robić zdjęcia tak jak przy zakupie zwykłego AC?
Odkopuję temat, bo nie chcę zakładać podobnego Mam bardzo ważne dla mnie pytanie w związku z tym. Czy przy kupnie takiego miniAC obojętnie jakiej firmy, agent przyjeżdża robić zdjęcia tak jak przy zakupie zwykłego AC?
Do mnie po zakupie w Hestii (YouCanDrive) miniAC przyjechał oglądnąć i zrobić zdjęcia.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Kwi 14, 2014 14:32
bo mini casco ma marny zakres ochrony a AC wbrew temu co ludzie mysla to jedna szkoda parkingowa i masz do przodu na iles tam lat, długo by pisac, ale nie znam nikogo kto by korzystał z mini casco a z AC dużo ludzi korzysta, taka pozorna ochrona to mini casco
A ja korzystam. W sylwestra ktoś rzucił mi petardę na przednia szybe w wyniku czego pękła.
Z tego właśnie ubezpieczenia dostałem 1050 zł.
Szybę wymieniłem za 450.
Tata korzysta z miniAC, auto wycenili dobrze, zdjęcia porobili - ogolnie moim zdaniem dobra opcja z tym, że on brał pod uwage kradzież auta a nie np kolizje ze swojej winy:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
mini casco obejmuje również kradzież i np. gradobicie.za szyby wypłacają z mini casco tylko wtedy jeśli zgłosisz to jako akt wandalizmu. ja zgłosiłem jako włamanie bo skradziono mi kamerę do monitoringu i nic nie dostałem. dowiedziałem się o tym po czasie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum