Wysłany: Pon Lut 06, 2012 07:36 [R420 D 1997] Dziwne odgłosy od strony paska.
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam.
Przy tych mrozach zaraz po odpaleniu auta (stoi sobie przez 2 do 3 dni) słychać dziwny hałas (tak jakby jakas rolka chodziła na sucho) z okolic paska klinowego. Nie wiem czy to znaczy że kończy sie napinacz czy jeszcze cos innego. Jak auto sie nagrzeje to wsztstko w porządku i nie ma hałasu. Jak było cieplej to ten hałas nie był aż taki wielki.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 07:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A da sie to samemu zrobic np. na parkingu, czy lepiej do mechanika oddać. Jak da sie samemu to może wiecej szczegółów bym poprosił. Dzieki za wyjasnienia.
To samo działo/dzieje się u mnie ale tylko przy silniejszym mrozie. Myślę że pasek traci elastyczność i to obciąża którąś z rolek.
Nie jestem przekonany do wymiany napinacza czy samej rolki tym bardziej że po paru chwilach jest ok.
Problem raczej przejściowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum