Wysłany: Wto Lip 10, 2012 13:24 [R45]Pomocy obrotomierz nie chodzi
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam serdecznie mam problem z Moim roverkiem 45 1.6 bezyna. Pomocy od jakiegos czasu nie chodzi mi obrotomierz a auto normalnie jeździ i wkreca sie a obrotow nie pokazuje . Raz na jakis czas dokaldnie raz na 2 miesiace pokaze obroty i skacza , opadaja lub nie ma ich przez kilka chwil i za chiwle znowu są . prosze o porade
Ostatnio zmieniony przez gabysnk123 Wto Lip 10, 2012 13:42, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 13:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wpisz w wyszukiwarkę: nie działa obrotomierz. Wyskoczy Ci kilka tematów. Od tego się zaczyna szukanie rozwiązania problemu. Po nitce do kłębka i będziesz wiedział co powoduje takie problemy i gdzie się to coś znajduję...
Witam znowu czytalem szukalem i nic prosze o pomoc czemu obrotomierz nie dziala mam doysc juz tego szukam rozwiazania rok i dalej nie wiem moze ktos mial taki problem wiec niech pomoze pozdrawiam;)
gabysnk123, Wyciagnij licznik i odepmij wszystkie wtyczki i wepnij je spowrotem lub najlepiej przeczysc je, sa specjalne preparaty do stykow, powinno pomoc, byc moze byly wczesniej odpinane z tylu kable i dostal sie brud i czasem laczy czasem nie.
_________________ Rover 45 2.0iDT 134km 297nm
Rover 416Si silnik hondy i automat 114km
hmm sprawdzalilem dalej nie chodzi... a swiatla i liczniki jednak na pare sekund bardziej swieca;) z kad obrotomierz bierze sygnal? moze wiazka?? bo juz sam nie wiem...
z tego co sie orientuje to z alternatora, sprawdz kable wszystkie przy alternatorze czy nie jest jakis naderwany lub przetarty, jesli nie pomoze to mozliwe ze zimne luty w liczniku.
_________________ Rover 45 2.0iDT 134km 297nm
Rover 416Si silnik hondy i automat 114km
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 163 Skąd: chorzow
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 21:06
[quote="przemek2045"]
gabysnk123 napisał/a:
z kad obrotomierz bierze sygnal?
hi
sygnal bierze ze sterowania cewki ( r416) u ciebie pewnie cewek, zapal silnik, kogos przed zegar a ty do komory silnika i ruszaj wiazkami - moze trafisz
Nie, trzeba odkręcić przednią ramkę (4 śruby, dwie nad zegarami i dwie za kolumną kierownicy pod gumką). Za ramką zegary trzymają się na 4 śrubach, po ich okręceniu wychodza bez problemu.
witam ponownie koledzy pomozcie dalej obrotomierz nie dziala sprawdzalem wiazke niby ok jedynie to pasek piszczy od alternatora strasznie i nawet podlaczalem go kilkakrotnie pod KTS zeby sprawdzic bledy i na testerze jak dalem obrotomierz to skazowka ani drgnela a na KtS obroty pokazuje jakie silnik ma wiec juz nie wiem zmienialem cewki kable czujniki i dalej nie wiem o co chodzi i rano jak zapale to szarpie po chwili przestaje .. nie ma moze ktos do sprzedania Lamp przednich europejskich do roverka 45 za rozsadna cene?:D pomozcie a dokaldnie z kad sygnal jest brany do obrotomierza??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum