Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 18:50 Zbita lampa a dowód rejestracyjny
Miałem mała kolizją podczas której zbił się reflektor, pękł zderzak. Muszę wrocić do domu około 100km, nie mam możliwości wymiany reflektora przed powrotem. W razie kontroli drogowej lepiej zapomnieć dowodu rej. czy dać i liczyć się z jego zatrzymaniem ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmmm co by Ci tu doradzic ciekawego. tak czy inaczej jedz, bo co zrobisz?? podczas kontroli polcjant moze zatrzymac dowód i zapewne to zrobi. z tym zakazem dalszej jazdy to niekoniecznie-moze wystawic pokwitowanie za dowód ale dopisac ze auto moze tylko zjechac do miejsca garazowania-ja bym tak zrobil jak mialbym taka sytuacje. jak powiesz ze zapomniales dowodu to 50zł no i wtedy policjant moze zakazac Ci dalszej jazdy- w sumie to chyba nawet powinien-raz ze masz niesprawne auto a dwa ze nie masz dokumentow. co sie lepiej oplaca??wybieraj-jeszcze jest opcja ze policji nie bedzie po trasie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Kiedys trafiłem sarnę ... policjant też powiedział, że w sumie powinien mi zabrać dowód, ale i tak miałem pecha a on mi nie będzie dokąłdał kłopotów, tylko, żebym nie jeździł w tym stanie po prostu a naprawił auto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum