Kupiłem r620ti dla silnika Pan od którego zakupiłem samochód miał go niecałe 2 miesiące i nie zarejestrował go na siebie, posiadam 2 umowy miedzy wcześniejszym właścicielem tym w dowodzie a Panem z którym spisałem umowe i wiadomo miedzy mną a tym otóż Panem
samochód posiada ważne oc i przegląd
I teraz tak, samochód już jest rozebrany i jeździć już nigdy nie będzie no i co teraz!?
muszę go rejestrować w WK? bo w razie czego złomowanie mam załatwione na sama karoserie z numerami, tylko chodzi o te formalności z WK czy ktoś mi pomoże?
zarejestrowany w innym województwie
Czy to będzie wyglądać tak?
Dostaje niezbędne dokumenty od osoby złomującej, udaje się do WK w moim mieście i zdaję wszystkie dowody, dokumenty kupna sprzedażny, tablice rej. oraz zaświadczenie o złomowaniu i to bedzie wsio?
nie musisz, jeśli czas od podpisania umowy a oddaniem budy na złom nie przekroczy 30dni.
z umowami i dokumentami ze stacji demontażu idziesz do WK tam piszesz wniosek i oni wyrejestrują auto, jest jakas niewielka opłata, bo musza wysłać papiery do WK w którym aktualnie zarejestrowane jest auto.
pożniej przychodzi Ci pismo do domu z decyzja wyrejestrowania i idziesz do ubezpieczalni z tą decyzją.
Przynajmniej tak było w moim przypadku. kupiłem 820 na dawce do swapa, bude oddałem na złom z papierami do WK i pozniej do ubezpieczalni.
auto było w PZU i chłopek wysłał też papiery do biura gdzie auto bylo ubezpieczone. nawet zwrócili mi kase za niewykorzystane OC
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum