Witam serdecznie
Jestem nowy na forum.
Od lat noszę się z zamiarem zakupu 75-ki
Znalazłem takie oto ogłoszenie, prosiłbym o opinię bo cena dość atrakcyjna...
Poniżej link, zdjęcie oraz tekst ogłoszenia, gdyby link nie działał
[size=7](...)Mam do sprzedania ROVERA 75 V6 2.0 Benzyna + LPG z autentycznym przebiegiem 255tys a nie jak w niektórych przypadkach auto z 99 roku z przebiegiem 116tys:)))
Na wyposażeniu
skórzana tapicerka
skrzynia automatyczna
podgrzewane przednie fotele
wszystkie elektryczne szyby
klimatyzacja
ABS
6x AIRBAG
wspomaganie
alarm
podłokietniki x 2
radio CD Pionier
2 komplety opon zimowe na felgach aluminiowych r 15 i letnie na aluminiowych r 17
Samochód użytkowałem przez rok i nigdy mnie nie zawiódł byłem nim na wakacjach i bez najmniejszego problemu zrobiłem nim trasę 1,5 tys km.
W samochodzie został zrobiony pełny rozrząd wraz z pompą, wymieniłem również przed zimą nowe świece.
Jest bardzo oszczędny za 130zł gazu robię 380km.
Auto obecnie jest własnością mojej firmy wystawiam FV marżę. Na wszystkie wymienione części posiadam rachunek. LPG w kole zapasowym STAG 3000. Bez problemu zapala jeździ na benzynie i gazie.
Do skrzyni biegów został wlany nowy olej castrol za 500zł
[/size]
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 06, 2015 02:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Progi i dokładki pod zderzaki pomalowane pod kolor a w oryginale raczej zawsze czarne.
Ten wydech - podwójny - i ta naklejka na klapie TypeR - ble
Z zewnątrz wygląda zacnie - kolor taki jak mój (piękny) , ładne felgi. Mało zdjęć wnętrza - właściwie to ich brak bo tylna kanapa nic nie mówi o stanie wewnętrznym auta i wyposażeniu. Brak zdjęć auta z zewnątrz od strony kierowcy.
Poproś o więcej fotek i jak dostaniesz to wstaw do tematu.
Dziękuję za podpowiedzi.
Wysłałem prośbę o więcej zdjęć, no i kilka dodatkowych pytań zadałem.
[ Dodano: Wto Sty 06, 2015 13:00 ]
Jedyne co udało mi się uzyskać, to te zdjęcia i informację, że obecny właściciel kupił samochód od kogoś z Polski, instalacja jest jeszcze ważna kilka lat. Zdjęcia zostały przesłane telefonem stąd ich jakość może być słaba.
Jak można pisać ,że to ful opcja , są tylko grzane fotele , a gdzie tempomat , kontrola trakcji , żaluzja i inne. Ale cena i tak niska.
Nikt nie pisał że to jest ful opcja tylko, że auto jest dobrze wyposażone i chodzi tu o takie rzeczy które nie każdy R 75 ma:
-fotele skórzane w b. dobrym stanie za którymi się sam rozglądam
-lampy xenon
-dwa komplety kół alu w tym 17" z oponami
daje sumę grupo ponad 3tys (fotele i felgi 17/18'' chce sobie dokupić )
SeniorA napisał/a:
a gdzie tempomat , kontrola trakcji , żaluzja i inne. Ale cena i tak niska.
Że tego nie ma wiadomo po dodatkowych zdjęciach. Auto na pewno warte zobaczenia i koniecznie trzeba go dobrze sprawdzić.
adam_26, Adam przez napisane w tytule aukcji progi w kolorze nadwozia, a samochód z 99 toku powinien mieć w kolorze czarnym. Ogólnie do 2002 roku kolor powinien być czarny. Ale to nie znaczy ze coś jest źle, przecież ktoś mógł naprawiać progi bo rdza wyszła, albo po prostu widział nowsze egzemplarze i zapragnął mieć tak samo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
TO nie jest wersja z ksenonami a jak jest to coś przerabiane bo przełącznik świateł jest nie od ksenonów.
Auto z zew. ładne. Na szybie po lewej od kierowcy jakaś takaś dziwaczna naklejka czarna po co ? No ten naklejki z tyłu
pod maską brak maskownicy silnika ( może być bo gazownik zapier... )
- ale brak też korka od płynu sprysków ?
- a ta guma kabel lacący od aku gdzieś tam to WTF
Nadal brak foto fotel kierowcy.
łapka od klapy maski urwana ? czy co tam się stało ?
- jakieś kable przy schowku pasażera nie wiem co to
- no i te dywaniki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jak wiadomo Rover nie jest autem łatwym do odsprzedania, bo ludzie się boją bo wierzą w bajki itd. być może ktoś chce się pozbyć auta i przez to niska cena, być może jest coś ukrytego jakiś bubel albo co. jak się nie zobaczy to ciężko ze zdjęć wywnioskować. Z zewnątrz fakt ładny wydech podwójny no może i nawet ale jak owalne końcówki to zderzak też można by wyciąć w owal.
Alu dywan to do cinquecento
Co do lamp, są soczewki, niekoniecznie oryginalny xenon.
zdjęcie ze środka to z taki drobiazg co mi się udało złapać, maska zamknięta, a dźwignia jakaś taka odstająca, może linka blokuje się w pancerzu.
Jeśli automat nie sprawia problemu to ewentualny kupujący zwolniony jest od naprawy pompki sprzęgła
Felgi to co kto lubi mi się niezbyt podobają.
Dołożone czujniki cofania, szkoda że czarne, mocno widoczne na zderzaku.
dwa komplety felg z oponami to plus, istotne pytanie w jakim stanie są opony?
i tak ogólnie to nie ma się do czego przyczepić, ładny egzemplarz, jeśli w dobrym stanie, a progi pomalowane w kolor przy okazji zrobione bo była rdza to cena jest atrakcyjna.
Kiedyś marzyłem o 75 w takim kolorze, ale już mam mojego szaraka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum