Wysłany: Sob Sie 18, 2007 21:33 PIONEER DEH-P5800MP
witam
ciekaw jestem czy miał ktoś z Was do czynienia z tym modelem pioneerka, a dokladniej z jego wejsciem AUX ...zastanawiam się czy to fucktycznie jest AUX czy specjalne wejście tylko pod I-PODa, bo kiedy podłączam pod to wejscie mp3ójke, albo sony-ericssona k750i, albo chociazby wyjscie sluchawkowe z laptopa, to radyjko zaczyna szaleć... samo sie podglasza na full albo przycisza, przelaczaja sie sciezki do przodu do tylu albo stacje radiowe, istna magia w instrukcji niby jest napisane ze to jest AUX..
..mial ktos z Was taka sytuacje kiedykolwiek? i co bylo winą? czyzby radio mialo uwalone wejscie AUX? wszystkie pozostale funkcje w radyjku dzialaja bezproblemowo..
_________________ Rover 214Si '97
Platinum Silver
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
IP BUS to magistrala umożliwiająca sterowanie urządzeniami zewnętrznymi AUX lub zmieniarką CD.
to pod co podłączyłeś MP3 to prawdopodobnie złącze zdalnego sterowania...
przyjrzyj się "tej skrzynce" a zobaczysz że po drugiej stronie kabli są 2 RCA i złącze pod zmieniarkę więc niestety bez zewnętrznego modułu z AUXa nici
tu masz zdjęcie skrzynki z innej strony
TU
Instruksja ENG do tego radia. Na str.4 są rozrysowane połączenia, wyjścia/wejścia z tyłu radyjka. I tak, "Jack for Wired Remote Control". To będzie chyba tak jak Brt sobie dywaguje, wejście do jakiegoś sterowania.
A tu jeszcze jedna bardzdziej przyjazna instr.w pdfie i tu znalazłem coś takiego, że AUX to wejście IP-BUS-RCA od którego potrzebujesz tą przystawkę co podaje ci TomC czyli CD-RB20/CD-RB10
(dodano)
i wszystko jasne
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
ehhh nie wiedzialem o co kaman z tym IP-Bus RCA i tak sobie marzylem ze bede mogl po prostu podpinac cokolwiek ...teraz juz wiem czemu tam w nawiasie w instrukcji jest napisane (sold separately) no to mozna juz zamknac temat dzieki wszystkim za przyuczenie ....macie po punkcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum