Wysłany: Wto Lut 26, 2008 23:37 [R214si] Wskaźnik temperatury nie działa
Witam serdecznie!
Kupiłem niedawno roverka 214 si i mam problem ze wskaźnikiem temperatury, który leży płasko i nawet nie drgnie. Przeczytałem wszystkie posty na ten temat, wymieniłem oba czujniki, posprawdzałem przewody, wskaźnik po podłączeniu do masy wychyla się prawidłowo, wentylator pracuje, układ odpowietrzony, więc gdzie może być problem, proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 23:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a czujnik ten na zmiane, napewno byl sprawny
czujnik pokazuje jakas rezystancje
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
torn [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 17:00
Szczerze mówiąc nie sprawdzałem rezystancji przed zamontowaniem. Czujniki były nowe ze sklepu, więc poprostu założyłem z góry, że chyba powinny być OK. Ale faktycznie chyba wymontuje go i sprawdze. Jutro dam odpowiedź czy jest dobry.
[ Dodano: Pon Mar 03, 2008 16:39 ]
No i faktycznie czujnik do d... Kurcze jednak nowe ze sklepu nie zawsze znaczy dobre. Założyłem drugi (tym razem od innego sprzedawcy) i wszystko jest OK.
Wielkie dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum