DCS,
CVT - rodzaj skrzyni biegow
RHD- Right Hand-Drive (z kierownica po prawej - czyli angol)
Normal Aspiration - silnik wolnossacy (bez turba)
MPI - wielopunktowy wtrysk paliwa (chyba)
Hmm ciekawe ze mi pisze o SOHC skoro wiem ze to jest DOHC.. ale reszta sie jakby zgadza chyba
Zaraz pouzupelniam, nie uzywalem wczesniej konta bo samochodu tez nie uzywalem, musze sie tylko glebiej zastanowic nad tym, nie wpisze przeciez byle czego...
edit: nie zgadza sie, class 6 niby mam, a ja nie mam ani klimy ani ABS.. chyba ze jesli ktos sobie tych dwoch rzeczy nie zyczyl to wciaz pozostaje to class 6? Do braku ABSa mozna sie przyzwyczaic, dobrze w sumie nauczyc sie jezdzic bez niego, ale klimy czemu nie mam.. ehh..
Ostatnio zmieniony przez Andrus Czw Mar 27, 2008 14:52, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Jak wymienialem oleje, rozrzad itd to pomagalem machanikowi (znajomy) ktory mi tlumaczyl to i tamto.. poza tym o ile pamietam jest nawet napisane na silniku (ale moglo mi sie ubzdurac).
Pomagalem tzn pilem kawe palilem fajki i zadawalem szereg glupich pytan Czasem klucz podalem czy cos
To jest więcej niż pewne.
Silnik F18 jest na jednym wałku rozrządu (SOHC) i ma 16 zaworów.
Ma oczywiście drugi wałek, ale on się nazywa wałek równoważący/balansujący.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum