Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 12:42
Fajnie by było bo u mnie w domku są dwa roverki:D
a obecnie mamy 4 auta:
Astra F 1992 oc wychodzi 430zł rok
Rover 214 1998 547rok czy jakos tak
Rover 220T coupe 94rok oc/ac/nw 1150zł
Primera 2001 Oc/ac/nw 1280zł
jak patrze na te cyfry to załamka niedługo mi sie kończy OC to postaram sie zrobić listę ubezpieczycieli a potem zadzwonię do każdego i wycenie na tej podstawie wyjdzie który ubezpieczyciel ma najlepsze ceny:)
Heh... Właśnie sprawdziłem R623 '95 OC/AC/NW - 2250 zł... Chyba zatrudnię się w ubezpieczeniach...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 13:01
Ale i tak nikt nie przebije mi tego mam skuter kingway coliber 50ccm 2007rok i za OC na siebie płace 42zł w PZU za cały rok HEHE żeby tak było z autami:P
koledzy najlepsza oferta ma teraz Compensa! na ibize 2005 rok OC+AC(na nowe czesci)+NW 1200zl na rok. W pakietach ile znizek na OC tyle na AC! Naprawde najlepsza oferta
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 54 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 18:46
maciej napisał/a:
Chyba zatrudnię się w ubezpieczeniach...
to jak bedziesz się rozglądał to daj znać , z tego co czytam to widzę, że to złota robota...
_________________ Pozdrawiam
R@v
slaszysz [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 20:02
Dla zainteresowanych - kiedyś znalazłem taki "kalkulator", gdzie można zorientować się w cenach u różnych ubezpieczycieli. Jest dostępnych kilkanaście firm (nie ma tych "direct"):
http://kalkulator.prometeusz.com.pl/
Ja skorzystałem z tego i nie musiałem biegać po różnych firmach, tylko poszedłem do wybranej. Za 9 zł (+ VAT, he he) ma się listę firm i wysokość składek. Mi się opłaciło bo rozpiętość cen była bardzo duża - od ~500 do 1000 zł.
Warto też spytać w firmie, w której ma się ubezpieczone np. mieszkanie - tutaj na OC/AC są zwykle zniżki. Ja trafiłem np. na promocję w powiązaniu z NNW - dostałem dodatkowo 10% zniżki.
Uhm o_O a wiec ja, jako kierowca z dwuletnim stazem, bez wypadkow (oficjalnie:P) i jedna znizka za roczne prawo jazdy w warcie musialbym zaplacic lekko ponad 5000 (slowo daje bylem w warcie i tyle mi wyliczyli), jedna z tanszych ofert to byla axa gdzie musialem zaplacic 3300... byly tansze ale musialem na raty wziasc. Co sie bledem okazalo ale to inna historia. W kazdym badz razie jak czytame te wasze 380 czy 520 zlotych to nie wiem co mam o tym myslec... fakt jest taki ze teraz na matke ubezpieczam, pewnie kolo 1000 z groszami wyjdzie. Oh tak, mlodzi studenci latwo nie maja
ja zrobiłem ojca współwłaścicielem a on ma maksymalne zniżki, inaczej nawet nie chcę myśleć ile bym płacił jako osoba 23 letnia, mająca prawko krócej niż rok itp itd
ja zrobiłem ojca współwłaścicielem a on ma maksymalne zniżki, inaczej nawet nie chcę myśleć ile bym płacił jako osoba 23 letnia, mająca prawko krócej niż rok itp itd
jak znam zycie i ludzka pazernosc to pewnie ze dwa razy wiecej jak ja Matka niestety rozbila samochod pare lat temu wiec wszystkich znizek nie ma
najlepsze było po zakupie - poszedłem do PZU i pani mówi, że do dopłaty 700zł plus druga rata ubezpieczenia - 175 zł i mam ubezpieczenie na około 8 miesięcy!!!
wziąłem numer od kumpla, zadzwoniłem do Allianza i mam za niecałe 400 zł na cały rok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum