Wysłany: Pon Maj 26, 2008 12:57 [wszystko, co ma koła] Przekładka Anglika
Witam
Pytanie ogólnomotoryzacyjne.
Poszukuję firm w Polsce, które legalnie, z pełną dokumentacją konieczną do rejestracji, przerobią samochód na wersję europejską.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 12:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A potrzeba takich papierów?
Bo chyba w Polsce wystarczy, że autko przejdzie taki większy przegląd rejestracyjny - taki do pierwszej rejestracji w Polsce...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie wiem dokładnie co, ale są jakieś potrzebne...
Musi zrobić to specjalny warsztat, nie może to być jakiś domorosły mechanik, nawet jeśli działa legalnie. Przynajmniej tak tłumaczył mi to ludek, który prosił o znalezienie takich firm.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2001 Posty: 201 Skąd: polska
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 17:47
zippermann napisał/a:
Nie wiem dokładnie co, ale są jakieś potrzebne...
Musi zrobić to specjalny warsztat, nie może to być jakiś domorosły mechanik, nawet jeśli działa legalnie. Przynajmniej tak tłumaczył mi to ludek, który prosił o znalezienie takich firm.
istotnie - trzeba znalezc firme majaca uprawnienia do przekladania albo... miec opinie rzeczoznawcy samochodowego, ze wszystko jest z samochodem po przekladce ok. Dobrze jest to wesprzec fakturami za zakup nowych czesci do przekladki (przekladnia, etc).
istotnie - trzeba znalezc firme majaca uprawnienia do przekladania
niestety, ale nie ma takiego obowiązku ...
przekładki jeśli tylko mam odpowiednie części, narzędzia i wiedzę mogę wykonać sam pod blokiem ... dopiero po jej wykonaniu zaprowadza się auto do uprawnionej stacji diagnostycznej na tzw. przegląd zerowy gdzie specjaliści na podstawie swojej dokumentacji dokonują sprawdzenia zgodności z homologacją zmienionego pojazdu
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum