Ja korzystam ze standardowych NGK, ale działają bez problemów.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 15:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tylko te świeczki co pokazał blue827 to są świece irydowe i jedna taka kosztuje 30-40zł, a te co podał aiwer to są zwykłe NGK V-LINE rzekomo rekomendowane do LPG ale to jest pic na wode fotomontaż, niemniej jednak sa to dobre świece w tym przedziale cenowym.
Ze świecami "rekomendowanymi" do gazu jest taki sam chwyt, jak z przewodami wysokiego napięcia. Różnią się tylko napisami i kosztują odpowiednio drogo.
To tak samo, jak z kremami Garniera. Niedługo pojawią się kremy na zmarszczki na mózgu. A w środku zawsze będzie to samo, pakowane z jednej instalacji.
Marketing to jedno wielkie, zgniłe świństwo. Ale większość daje się na to nabrać.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Ja już w trzecim Roverku mam NGK V-line, przy wymianach zakładam te same i nie narzekam.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 18:15
oprawca_1978 napisał/a:
Ze świecami "rekomendowanymi" do gazu jest taki sam chwyt, jak z przewodami wysokiego napięcia. Różnią się tylko napisami i kosztują odpowiednio drogo.
W sensie takim że nie ma potrzeby kombinować i kupować 'specjalne' świece do gazu. Ale tak naprawdę myślę że różnią się wartością cieplną, gaz spala się goręcej więc bardziej pasują gorętsze świece, tzn szybciej odprowadzające ciepło. Spotkałem się nawet z takim zaleceniem producenta aby przy bardziej sportowym trybie jazdy stosować gorętsze świece.
Tak samo jak z olejami do LPG, można mówić że to ściema, ale w sensie takim że spokojnie zwykły olej można stosować. A tak naprawdę oleje do LPG mają mniejszą zawartość środków zasadowych które absorbują kwaśne produkty spalania benzyny, które w przypadku gazu są nieistotne.
Witam jeśli chodzi o lpg to moja sprawdzona i skonsultowana z mechanikami i gaziarzami opinia jest taka,iż nie warto ładować kupe kasy do niby rekomendowanych i najlepszej firmy. Tylko wystarczą nie specjalnie drogie i zwykłe świece,a jeśli chodzi o same paliwko to już lepiej wybrać te najlepsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum