Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:51 Znalazłem kluczyk do auta
Dziś chodząc na spacerze z psem znalazłem kluczyk do auta. W sumie nie do Rovera, ale do Toyoty. Obok kluczyka jest karta taka malutka z carrefoura ( Rodziynka - do zbierania punktów) i jakby pilot od alarmu z tym że nie oryginalny.
Kluczyk zwykły, prosty bez immo. Nie wiem w sumie co teraz zrobić.
Czy takie rzeczy na drogówkę zgłaszać?
Może ktoś z was ma taką kartę i jest w stanie mi powiedzieć czy można znaleźć jej właściciela ?
Jak się okaże, że to był jedyny kluczyk to właściciel będzie miał trochę zabawy.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 11:22
A może małe ogłoszenie w gazecie, typu: Znaleziono kluczyki....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 21:03
Też kiedyś znalazłem kluczyki do Toyoty z pilotem i kilkoma innymi kluczami.
Pół wsi okleiłem ogłoszeniami o zgubie.
I co?Qpa. Jakoś nikomu nie zależało.
Tylko papieru szkoda na ogłoszenia.
Teraz jak widzę jakieś to nie podnoszę bo i co z nimi zrobisz?
Te od Toyoty do dzisiaj wiszą w garażu...
Ja bym mimo wszystko poszukał auta które zareaguje
A tak na serio to jak są z pilotem od Toyoty a nie masz zamiaru szukać właściciela to wystaw na allegro tak jak piloty do roverków na allegro idą jak bułki
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 20:55
Cytat:
Dziś chodząc na spacerze z psem znalazłem kluczyk do auta. W sumie nie do Rovera, ale do Toyoty. Obok kluczyka jest karta taka malutka z carrefoura ( Rodziynka - do zbierania punktów) i jakby pilot od alarmu z tym że nie oryginalny.
Kluczyk zwykły, prosty bez immo. Nie wiem w sumie co teraz zrobić.
Ja bym zajrzal do Carrefoura i zapytał. Moze te karty sie jakos rejestruje, maja dane delikwenta i moga go poinformowac gdzie moze sie zglosic po swoj kluczyk.
nawet jak mają to i tak nie podadzą a zapewne i tak nie będzie się chciało im sprawdzić i dzwonić do kogoś....
Ja bym spróbował - szanse są znikome, ale może akurat trafi się ktoś rozsądny...
Druga metoda, to powiedzenie kilku ogłoszeń w okolicy gdzie znalazłeś kluczyki - jeśli to stały mieszkaniec, to może zauważy...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 20:27
escatox napisał/a:
secio napisał/a:
maja dane delikwenta
nawet jak mają to i tak nie podadzą a zapewne i tak nie będzie się chciało im sprawdzić i dzwonić do kogoś....
Oczywiscie, ze nie podadza. Nawet tego nie bralem pod uwage. Ale pami z informacji moglaby zadzwonic i poinformowac. Trzeba byc prawdziwym pesymista albo zle doswiadczenia zeby z gory zakladac, ze nie bedzie im sie chcialo .
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 19:25
odgrzewam kotleta
autko to toyota starlet, a właściciela znalazłem po karcie Carrefour
Całkiem przyjemny i sympatyczny starszy Pan.
Problemem to nie było bo miał 3 komplety kluczy niby ale tylko przy jednym tylko pilota do alarmu i mówił że się bał i wyciągał jakiś tam przekaźnik żeby nikt go nie odpalił
Czyli jednak znalazł się ktoś życzliwy w Carrefour'ze.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 13:43
w dziale obsługi klienta powiedziałem o co chodzi dając tylko kartę, Pani zeskanowała i znalazła właściciela. Zadzwoniła niby na infolinię i to zgłosiła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum