_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 09:27
Firq, to prawda, poza tym nie jest pokazana cała trasa... to nie ja robiłem film sam byłem w szoku jak zobaczyłem że jest na YT
ps: zapraszam do Gorzowa w każdą niedziele o 18:00 na Złotego Smoka sami możecie sprawdzić. Tam zazwyczaj "Grillujemy"
Gość
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 12:41
jakos strasznie slabo... audi 2.3 coupe 133km waga pewnie ponad 1200kg i z filmiku wygladalo ze prawie rowno takie audi ma pewnie z 9sek do paki co sie stalo ?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 16:36
Niestety filmiku jako takiego brak, ale tydzien temu udalo mi sie objechac Audi R8. Wyscig mial miejsce w wawie, przy wylocie na janki, prosta rowna droga 3 pasy, start od 60kmh koniec na ok 210 i R8 poleglo ok 1-1.5dl. Byla to wersja 420konna. U mnie w wozie moja polowica, w R8 2 chlopaczkow, czyli masowo mniej wiecej rowno
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 11:13
krysrov
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Zi3vWN7n8VA
Roverek 200 w top gear
szkoda ,że nie znam angielskiego
Masa ironii. Tutaj masz lekki podgląd na to co mówili. Niektórych wyrazów nie zrozumiałem, ciężki ten ich londyński akcent. Z innymi nie dałem rady z przełożeniem na polski - nie znam odpowiedników. Do tego żaden ze mnie pisarz tekstów i składu to za bardzo nie ma, też śpieszyłem się
"Na co patrzycie teraz, składniki tworzące super samochód zostawiający wszystkie inne w cieniu. Każda z tych części musi być leka, każda tez musi być wystarczająco mocna aby wytrzymać tysiące koni mechanicznych. Nie przez godzinę czy dwie ale przez 10, 20 lat. Rover odniósł ogromny sukces ze swoim 200 hatchback (...). Najnowszym z nich jest ten. Patrzcie na to wnętrze. Bezramowe okna, wyeksponowana skrzynia biegów.
Reprezentatywny, wysokiej jakości ( jak marynarka od garnituru ). To jak siedzieć w modnym akcesorium ( np. elegancka, zdobiąca torebka ). Rozmawialiśmy z wieloma ludźmi, którzy prowadzili "to coś" i nie ważne co prowadzili wcześniej... Ferrari, Lamborghini, Porsche wszyscy mówią to samo.
To inna liga, to F50 w "czymś tam" - nie zrozumiałem.
... milion koni mechanicznych zawdzięcza silnikowi 3.8 litra bi-turbo V6. Nie bez znaczenia jest tez kształt nadwozia. Wygląda to jak bezład, jak ( czyjś tam ) projekt.
Ale każda fałda, kąt nawet lusterka są tam by skierować strumień powietrza na ten duży, tylny spoiler. Rezultatem jest absolutna stabilność... i sterowność. Mam wrażenie jakbym wrzucał milon koni od tak. Przyśpieszenie miażdży, jednym słowem dzikus. Staw mu czoła!
Z jakąś tam skrzynią, przyśpieszyłem od 0 do 100km/h w 3.5 sek a prędkość maksymalna jeszcze bardziej imponuje... dalej już mi się nie chciało
Program w sumie fajny ale za dożo to się z niego konkretów człowiek nie dowie... raczej taka komedio-parodia niż dokument.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum