Wysłany: Sro Lis 11, 2009 18:03 [Ubezpieczenia] Jak znaleźć najtańsze OC w polsce?
Witam,
Nadejszła wiekopomna chwila ubezpieczenia roverka, ja do tej pory miałem wozy na inne osoby rejestrowane tylko opłacałem składki, mam pytanie czy w Polsce jest jakaś możliwość porównania cen oc w rożnych firmach? Bo szukam najtańszego i aby było tylko by wóz mógł jeździć nie obchodzą mnie żadne dodatki do oc, po prostu najtańsze. Czy można jakoś w necie to porównać? A może ktoś ma pomysł co jest najtańsze?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 18:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 20:41
gdy ubezpieczałem pierwszy raz auto ponad rok temu skorzystałem z oferty allianz, mieli dla osoby poniżej 26 lat najlepsze warunki.
porównywarkę masz np tutaj: http://ipolisa.pl/
tu kolejną z tym, że za wyniki (czyli nazwa konkretnej firmy) trzeba zapłacić:
http://poradybrokera.pl/pl/21/kalkulacja-oc
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 21:14
mam OC + NNW+ Ass w inter risk i zapłaciłem za całość (na cały rok) 338PLN - samo oc 298PLN
hvil, ja również szukałem trochę najtańszych ubezpieczeń a zrobiłem to tak:
na stronach firm ubezp jest opcja zamówienia rozmowy z konsultantem, zadzwonili, wyliczyli składki, zapisałem sobie co, gdzie, jak i wybrałem najtańszą opcję
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
na stronach firm ubezp jest opcja zamówienia rozmowy z konsultantem, zadzwonili, wyliczyli składki, zapisałem sobie co, gdzie, jak i wybrałem najtańszą opcję
Człowiek całe życie się uczy . Sposób dobry. Znajdę troche wolnego czasu ...zrobie tak samo.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
darek_wp, A ja myślałem że w PTU złapałem super okazje. Okazuje się ze trochę chęci, czasu i mozna naprawde okazyjnie skorzystać z ofert ubezpieczenia. Dzięki za podpowiedź.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 21:34
cała przyjemność po mojej stronie , sam również o mało co nie złapałem się na reklamowaną super okazję w AXA - jak się później okazało byłbym prawie 200 w plecy
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 21:40
chłopie jak ty żeś to zrobił?:D podaj firmę, jest jedno ale tylko:-D ja miałem wozy na inne osoby zawsze i mam 24 latka:-D wiec po zniżkach ustawowych:/ u mnie czyli drozej ale dawaj szukam najtańszego;-D
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 07:29
swoją firmę podałem choć jak mówię warto jeśli masz jeszcze choć 1 dzień czasu wejść na strony firm ubezp i umówić się żeby oddzwonił konsultant - wtedy spisujesz poszczególne oferty i wybierasz najtańszą
hvil [Usunięty]
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 22:56
no tak zorbilem:-D juz mam jedną za 800zł:-D szukam dalej:-D
ja mam 21 (prawko 3 lata-beszkodowa jazda odpukac)
ubezpieczenie OC+AC+NWW+assistance+ ubez. szyb+Zielona Karta+dod. ubez. na kraje wschodnie+Ubezpieczeni podrozy (Ubez.NWW+ubez. kosztów leczenia+assistance podrozny)
Suma sumarum- 1200zł rok (samo OC 407zł/rok)
nota bene 1 auto zarejestrowane na mnie
ubez. na wschod poniewaz 3/4 roku przebywam na ukrainie
Hestia- dodatkowa znizka byla za kolejne auto ubezpieczone u nich, ponadto ja tylko jestem wspolwlascicielem.
dla porownania:
-PZU (pakiet bez ubez.szyb,ubez. podrozy)=1900zł
-MTU=1650zł
-axa ok 1500zł
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 08:15
hvil a nie masz możliwości dopisania współwłaściciela ze zniżkami - warto pomyśleć o takim manewrze
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 09:09
darek_wp, dzięki Ci za inter riska. Zadzwonilem sami powiedzieli by dopisac w urzedzie komunikacji ojca. i z ojcem mam 400zł za rok:-D a sam 1180!! wiec ślicznie dziękuję za pomoc nie szukam więcej 360 to ja za mazde placilem wiec 400 nie jest tragedia.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 11:29
darek_wp napisał/a:
fakt - choć poniesione dodatkowe koszty są niczym w porównaniu do oszczędności
Do jakiejś tam kwoty darowizna jest zwolniona z opłat więc może się okazać, że kosztów dodatkowych nie będzie. Sprawa do załatwienia w jeden dzień.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 18:47
no na razie mam celny i przegląd. teraz pójdzie w poniedziałek skarbówka i rejestracja:-) dzięki za info bo myślałem ze tylko w wydz. komunikacji, w skarbowce od razu robiąc opłatę obowiązkową dopisze ojca.:-) no ja mam woz na siebie w anglii zarejestrowany wiec z ta darowizna sie pokloce troche:-p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum