Czy muszę mieć legalna gaśnice czyli zalegalizowaną ? Słyszałem że nie jest to już wymagane (choć na zdrowy rozsadek wypadało by )
Czy mając CB muszę wozić ze sobą nie wiem...rachunki paragony ?
Czy policja np. wie ze to i to radio jest dobre do użycia. Coś tu czytałem ten UNIDEN 520 jest podejrzany.
Więcej pytań jak sobie przypomnę
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 15:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 15:59
Jeśli chodzi o taki spray, to zastosowałem kiedyś w bicyklu i powietrze troszeczkę wolniej schodziło, była to maleńka dziurka po gwoździu, raczek kiepska alternatywa koła zapasowego. Nadaje się do przejechania w miejsce gdzie będziesz mógł bezpiecznie wymienić koło. Może się też zdarzyć, że opona zostanie przecięta, nie przebita, wtedy całkowicie do niczego się nie nadaje.
podaj przepis który to nakazuje bo o ile się orientuję legalizacji być nie musi, ma być sprawna a jak policjant nie wierzy to niech sprawdzi a potem zapłaci za napełnienie/nowa gaśnice
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
z wlasnego doswiadczenia - kolo zapasowe raczej niezbedne, gdyz np rozciecie opony spray nie zalata
jakub333 napisał/a:
Czy muszę mieć legalna gaśnice czyli zalegalizowaną ? Słyszałem że nie jest to już wymagane (choć na zdrowy rozsadek wypadało by )
z tego co wiem, trzeba nadal miec "legalna" gasnice
jakub333 napisał/a:
Czy mając CB muszę wozić ze sobą nie wiem...rachunki paragony ?
Czy policja np. wie ze to i to radio jest dobre do użycia. Coś tu czytałem ten UNIDEN 520 jest podejrzany.
Unidem 520 jest podejrzany, dlatego ze w tym badz zeszlym roku stracil homologacje na polski rynek ze wzgledu na niespelnianie norm czy cos takiego, ale wiem tez ze czesc tego sprzetu byla wczesniej dostepna i zalegalizowana cetyfikatem URT lub URTiP z 2005 roku, wiec jak masz ta homologacje to nie powinno byc problemow, prawo nie dziala wstecz. Ja posiadam Unidena 520, co prawda kontroli nie mialem, ale certyfikat homologacji, ktory byl przy radiu, woze z razem CB.
jakub333 napisał/a:
z tego co wiem, trzeba nadal mieć "legalna" gaśnicę
Podaj przepis na to proszę
Powtórzę się: nie ma takiego przepisu o ile mi wiadomo.
Opieranie się na "słyszałem" czy ktoś mówił jest raczej mało wiarygodne
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum