Witam tak jak w temacie mam wykupione assistance w PZU i mam aktualnie problem z samochodem stoi pod blokiem trzeba go przetransportować na lawecie do elektryka bo o holowaniu nie ma mowy bo ślisko jak diabli... orientujecie sie może czy jest taka możliwość czy ta opcja jest aktualna tylko w razie wypadków?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 22:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
powinno to być napisane w warunkach ubezpieczenia assistance ... o ile wiem, to te tańsze nie mają opcji lawety w bliskiej odległości od domu (kilkadziesiat km)... droższe zazwyczaj tak
mam "Mini Assistance" przy OC w Allianz i po kolizji holowanie na terenie miasta miałem w pakiecie (zaznaczam, że nie wiem czy musiałbym coś zapłacić, gdyby zdarzenie miało miejsce poza miastem)
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 03 Lip 2008 Posty: 755 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 23:25
Pawson napisał/a:
orientujecie sie może czy jest taka możliwość czy ta opcja jest aktualna tylko w razie wypadków?
nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze to dotyczy wlasnie wypadkow.
ale tak jak pisze Brt, przeczytaj dokladnie warunki ubezpieczenia- wszystko sie wyjasni- zwroc tylko uwage ktory wariant ubezpieczenia masz wykupiony.
http://www.ubezpieczenia-.../pzu_ass_pl.pdf
na 99% w razie wypadkow...a ja wam jako anegdortke powiem ze mam i wczesniej tez mialem jakies mini assistance i podczas kolizji dupa...nikt nawet nie raczyl przyjechac, tlumaczyli sie ze to nie ich pordukt bla bla bla, musialem za lawete sam zaplacic
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 77 Skąd: Toruń
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 14:31
faecd napisał/a:
... tlumaczyli sie ze to nie ich pordukt bla bla bla, musialem za lawete sam zaplacic
Podczas kolizji, za lawetę płaci sprawca, tak jak za wszystko, ty tylko musisz wyłożyć te pieniądze i przedstawić rachunek ubezpieczycielowi sprawcy.
A co do pierwszego pytania, to 99% warunków polisy, to laweta tylko podczas wypadku lub kolizji a nie bezpłatny środek transportu, nawet gdy pojazd jest zepsuty, wyjątkiem są pojazdy w Leasingu.
Dzwoniłem na infolinie dałem zgłoszenie oddzwonił konsultant i sprawa wygląda tak że jest to możliwe w przypadku gdy ma się wykupione pełne Assistance tak jak pisaliście wyżej z moim ubezpieczeniem owszem tez jest to możliwe ale w cenie 270 zł raptem elektryka mam w odległości 4km to wole poczekać aż się pogoda poprawi lub zadzwonię do pierwszej pomocy drogowej i zrobią mi to w granicach podejrzewam 50 max100zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum