Wysłany: Nie Sty 24, 2010 20:46 Wpadłeś w dziurę i co dalej?
Przypadkiem znalazłem ten temat na necie więc może się komuś przyda. Lecz po przeczytaniu tego wszystkiego myślę sobie ile bym musiał się nachodzić i stracić czasu na załatwienie sprawy. Ale myślę, że to uzależnione by było od szkody jaka by powstała.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 77 Skąd: Toruń
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 17:57
Bardzo często też problem leży w tym, kto jest właścicielem drogi a z tym może być kłopot np. gminna, krajowa, osiedlowa itp. W przypadku jak uszkodzimy pojazd na drodze remontowanej, odpowiada wykonawca, ale może podwykonawca. I tu zaczynają się schody, na 100% każdy z możliwych zarządców drogi (w dniu uszkodzenia pojazdu) przerzucać będą na siebie odpowiedzialność nawet jak któryś z nich odpuści to nie powiedziane, że odpuści jego ubezpieczyciel i zabawa zaczyna się od nowa a wtedy, jedynym rozwiązaniem pozostaje sąd.
Tak wlasnie czytam rozne artykuly na ten temat i zal dupe sciska O_o wlasnie przywalilem w jakis kamien na drodze i wniosek z lektury jest prosty...
Kolejny raz z mojej kieszeni pojda pieniadze "na drogi". Jezeli tylko sie felga zakrzywila i uda sie ja naprostowac w co mam nadzieje, to odpuszczam sobie sady, ale jak uszkodzilem opone lub cos wiecej, to sie zbiore i pojde po sadach O_o choc z nimi mam doswaidczenia malo przyjazne
Jechalem spokojnie za busem, on z 40-50km/h, bo zaraz mial skrecac. On odskoczyl, a ja zahaczylem kamien
Plac i placz ... esh...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W uzupełnieniu żródła podanego przez TIGER,a podaję, iż praktyczne wskazówki jak postępować w przypadku dochodzenia odszkodowania za szkody powstałe w wyniku najechania na dziury w drodze zawarte są w "Gazecie Wyborczej" z wtorku, tj. z dnia 23 lutego 2010r. Tytuł poradnika : "Odszkodowania za dziury". Opisano w nim jak postEpoiwać i co powinno się znależć w zgłoszeniu szkody. Polecam zaznajomienie się z tym artykułem.
[ Dodano: Czw Lut 25, 2010 16:51 ]
oczywiście nikomu nie życzę możliwości z jego skorzystania
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum