Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 23:11 24 punkty co dalej?
Czy po przekroczeniu 24 punktow zabieraja tera prawo jazdy, czy wysylaja na kurs reedukacyjny? Slyszalem, ze taka ustawa miala wejsc w zycie ale nie wiem czy prezydent ja podpisal. Niestety dzisiaj uzbieralem 25 punkt i stad moje pytanie. Szkoda gadac bo jazda zarabiam na chleb, a tracac prawo jazdy trace prace....
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 23:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli jeszcze Ci nie zabrali blankietu, to zapewne przyjdzie pisemna prośba o to, abyś się z nim rozstał na czas jakiś - ale dopiero jak się nowe pkt. zaksięgują, chyba że dzisiaj dostałeś od razu 25 pkt Następnie egzamin i jeśli wynik pozytywny, to wydadzą Ci nowe. Jeśli miałeś bezterminowe, to teraz podobno ma być terminowe, ale nie wiem czy już to działa. Tak będzie do 1 stycznia 2013 roku. Od tego terminu będzie dopiero tak jak piszesz. W ogóle ma być inny system punktowania i jeśli przekroczysz limit, to będziesz odsyłany na reedukacyjne kursy.
Jak ja wiem, że mam powyżej 20pkt. to jeżdżę czujnie, popadając w paranoję, że ten obok to nieoznakowany
A skąd wiesz, że masz 25 pkt? Powiedzieli Ci o tym, sprawdzili?
Jest duża szansa, że Twoje nowe pkt. nie muszą się pojawić w systemie.
Jak mi mówiło kilku policjantów, kasę ściągną, ale procedura dopisania punktów wiąże się z wypełnieniem dwóch strona formularza A4 A oni mogą, ale nie mają w obowiązku go wypełniać
Pozdro,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wyliczlem sobie, ze tyle mam, tzn mialem pechowe ostatnie 2 miesiace najpierw 10 pkt potem 1 punkt za parkowanie. Potem przyszlo mi 6 punktow z fotoradaru ( do dzisiaj nie wskazalem osoby ze zdjecia wiec te punkty wisza na demna w powietrzu. I dzisiaj 8 punktow, bo kto widzial, zeby dawac ograniczenie do 60 w terenie nie zabudowanym na drodze 2 pasmowej
przyszlo mi 6 punktow z fotoradaru ( do dzisiaj nie wskazalem osoby ze zdjecia wiec te punkty wisza na demna w powietrzu.
Skoro jeszcze nie wskazałeś osoby kierującej i sprawa nie jest zakończona, to te 6pkt nie zostały dopisane do Twojego konta. Zatem w chwili obecnej posiadasz 19pkt. Jest możliwość, że te punkty za fotoradar nie zostaną w ogóle do Ciebie przypisane. Przeczytaj ten temat: http://forum.roverki.eu/v...light=fotoradar
Możesz także jeszcze zrobić kurs reedukacyjny, który zdejmuje z konta 6pkt. Taki kurs można robić raz na pół roku. Ale kosztuje niestety.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ehh
Może niektórzy z forum wyzwą mnie od zawalidrogi i mańkuta ale ja tam jeżdżę tak jak znaki mówią. Niech sobie trąbią.
Prawko mam 11 lat i zero punktów w tym okresie a zrobiłem sporo kilometrów.
Muszę przyznać że niekiedy mam ochotę wytrzeć urzędnikiem z brudu znak który ustawił bezmyślnie bo jest masa takich durnie ustawionych znaków a jazda z przepisami to czysty masochizm, no ale znak jest to trzeba się stosować.
Kiedyś tylko jak ustawili 50 w totalnie głupim miejscu to wjechałem przed radiowóz i zwolniłem do .... 30km/h powodując dłuuuuugiiii korek.
Zatrzymali mnie że niby ruch tamuję a ja na to.
Panowie o co chodzi jadę przepisowo, a dodatkowo dostosowałem prędkość do warunków na drodze czyli dziur niezałatanych od 3 miesięcy.
Dostali piany na ustach ale się rozjechali.
Kolego SyntaX jak jade Roverkiem prywatnie to tez staram sie jezdzic przepisowo. Na codzien niestety sie nie da, szczegolnie jak ma sie prace za kolkiem.
Zetes, zyjemy w tak chorym kraju, kazdy kombinuje jak moze. Ja wychodze z zalozenie ze skoro na najwyzszych szczeblach wladzy zaczynaja sie juz przekrety, to my zwykli ludzie tez powinnismy jakos dbac o siebie nie koniecznie uczciwie.
[ Dodano: Nie Kwi 17, 2011 09:05 ]
tronsek napisał/a:
berserker8888 napisał/a:
przyszlo mi 6 punktow z fotoradaru ( do dzisiaj nie wskazalem osoby ze zdjecia wiec te punkty wisza na demna w powietrzu.
Skoro jeszcze nie wskazałeś osoby kierującej i sprawa nie jest zakończona, to te 6pkt nie zostały dopisane do Twojego konta. Zatem w chwili obecnej posiadasz 19pkt. Jest możliwość, że te punkty za fotoradar nie zostaną w ogóle do Ciebie przypisane. Przeczytaj ten temat: http://forum.roverki.eu/v...light=fotoradar
Możesz także jeszcze zrobić kurs reedukacyjny, który zdejmuje z konta 6pkt. Taki kurs można robić raz na pół roku. Ale kosztuje niestety.
Czytalem juz ten temat, niestety u mnie nie ma do wyboru opcji trzeciej mimo iz byl to fotoradar ze straży gminnej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum